Hurtig jomfruhummer ceviche

Spørg efter skånsomt fangede jomfruhummere

Tid

0 min.

Klimapåvirkning

0.8 KG CO2 PR. PRS55% af daglig mad-relateret maxudledning

Spørg efter skånsomt fangede jomfruhummere

De fleste jomfruhummere fanges ved hjælp af bundtrawl der er en yderst skadelig fiskemetode. Hvis du køber et kilo bundtrawlede jomfruhummere svarer det til at et areal havbund på størrelse med 3-4 fodboldbaner er blevet pløjet op. Spørg derfor efter jomfruhummere fanget med tegner.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Skånsomt fangede jomfruhummere
0.5 stk.Citron
2 spsk.Olivenolie
0.5 stk.Skalotteløg
0.5 stk.Chili
0.5 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Pil skalden af jomfruhummerne

Vend dem en af gangen om på ryggen og placer tommelfingeren på maven lige bagved hovedet. Vrid hovedet af med den anden hånd. Giv skællet på kroppen et lille klem til du hører et lavt knæk og pil skællet af ned til halen. Tag derefter godt fast om halen og lirk den forsigtigt af.

Skær kødet ud

Skær kødet i tre lige store stykker og anret dem mellem hovedet og halen.

Mariner

Lav en vinaigrette af saften fra citronen, et godt skvæt olivenolie, lidt havsalt og riv skalotteløget, chilien og hvidløget ned i. Bland vinaigretten og hæld den over jomfruhummerkødet. Lad trække i et par minutter inden du serverer. Gerne med godt brød.