Skær fisken i tynde skiver, krydr den med salt og gem til senere.

En klassisk thailandsk suppe, der er syrlig og spicy
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
5 dl. | Vand |
70 gr. | Risnudler |
1 spsk. | Tom yum pasta *Eller rejepasta |
50 gr. | Champignon |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Hvidløgsfed |
3 stk. | Limeblade *De frosne fra asiatiske købmænd er at foretrække |
1 stk. | Citrongræs |
130 gr. | Torskefilet |
0.5 tsk. | Sukker |
1 spsk. | Fiskesauce |
0.5 stk. | Lime |
4 stk. | Korianderkviste *Eller anden krydderurt |
Trin 1
Trin 2
Sæt vand over at koge til nudlerne. De skal bare ligge i kogende vand i et par min., så man kan med fordel bruge en elkoger.
Trin 3
Når nudlerne er kogt færdigt, skylles de i rindende vand.
Trin 4
Sæt en gryde med 3 dl vand pr. person over at koge. Tilsæt tom yum pasta, groftskårede champignon, løg og hvidløg. Mas citrongræsset med en kniv og tilsæt det til suppen med hele lime blade.
Lad det simre ca. 5 min.
Trin 5
Smag suppen til med lime, fiskesauce og lidt sukker.
Trin 6
Fordel nudlerne i skåle med den saltede fisk og hakkede urter. Hæld den kogende suppe henover og top evt. med en neutral olie.
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

BBQ gris med Nuoc Cham sauce
