Opskrifter
Enkle, grønne madopskrifter fra alverdens køkkener

Nasi Goreng med sambal matah, sprødstegt æg og pak choy

Gule ærter

Dumplings med tørrede rejer og chili ponzu

Blomkålsbøffer med rødvinsglace

Aubergine Donburi

Fantastisk allround umamidressing

Østershat au poivre

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta

En vegetarburger med bacon

Sommergrøntsager med mayo

Asparges en papilotte

Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges

Klassisk citronfromage

Palak paneer

Grov Cæsar med spejlæg

Vores bedste falafel opskrift

Rødbede tonnato

Braiseret endive med honning og hasselnødder

Næsten cowboy toast

Asiatisk inspireret græskarsuppe med stegt kål og risnudler

Grøn vinterrigatoni

Puntarelle alla romana

Grydestegt Fennikel serveret som lammekrone

Lines tofu pad krapow

Østers med dildolie og æble

Næsten albondigas

Salat med citrusfrugter, avocado og fetaost

Bønner i bouillon

Rødbede Reuben sandwich

Ragù med tomater, linser og chorizo

Radicchio rosso di treviso med gorgonzola og mascarpone

Portobell’ au vin

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner

Tortang Talong – aubergine omelet

Henkogte tomater

Aubergine ragù

Karameliseret toastbrød med rysteribs og friskost

Escalivada

Horiatiki – græsk salat

Den nemmeste pappardelle i fad

Grøn salat med ærter

Skovmærkeeddike

Kogning af nye kartofler

Asparges carpaccio med ramsløgsolie

Asparges hot dogs over bål

Smørglaserede asparges

En slags Shakshouka

Bagt aubergine med spejlæg

Vegetarisk Kejserhat Tonkatsu Sandwich

Næsten vegetarisk butter chicken med svampe

Naanbrød

Ufiltreret ramsløgsolie

Stegte ris med æg og grøntsager

Jordskok pot pie

Salat med bønner, blegselleri og tomatsovs

Hjemmelavede vafler med stenbidderrogn, creme fraiche og rødløg

Bagt blomkål

Okonomiyaki (stegt i vaffeljern)

Græskargratin

Congee med svampe, bok choy og spejlæg

Carciofi alla giudia – friterede artiskokker

Bitre salater på supernem mandelcreme

Hasselback Butternut græskar

Hurtig pasta med søpindsvin, tomater og chili

Vegetarisk Shepherd’s Pie med indisk inspireret linseragù

Smørstegt havtaske med græskar og limabønner

Blåmuslinger i karry

Hurtige svampebruscetta

Ceviche med glaskål og citrongræs

Fladfisk I guazzetto med blåmuslinger

Tomatcarpaccio

Snobrød

Tabouleh

Torskehovedesalat

Tagliatelle med spinat

Parmesanskorpe ribollita

Pulp-pesto

Sichuan knust agurkebrud

Nem chokolademousse

Sichuan hot wings

Hjemmelavet bao

Baos med hoisinglaseret aubergine

Tare

Nam chim kai – sweet chili sauce

Dybstegte vietnamesiske forårsruller

Nemme chili-bønner

Dashi med nudler og soya æg

Original caesar salad

Gremolata

Svampe “carbonara” med kål og gremolata

Cacio e pepe på smørbønner

Bagt fladfisk i luftig smørsauce

“Skrælle” -suppe

Porre bhaji

Selleritzel – klimavenlig wienerschnitzel

Evas pasta med brunet smør, valnødder og salvie

Strandkrabbe ramen

Mayu – Sort hvidløgsolie

Soyasyltet æg

aquafaba mayo (Vegansk mayonnaise)

Corn Ribs

BLT + A

Svampe Laab

Grillede tomater på feta creme

Oliventapenade

Romesco

Rød pesto

Harissa

Selleripure

Butterfly-makrel i hvidløgshoisinglace med grov salsa verde

Butterfly filetering af makrel

Klargøring af 10-armet blæksprutte

Tomattærte med gedeost og hvidløg

Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål

Hel grillet hornfisk med friske urter

Hummus på hvide bønner

Filetering af fladfisk

Filetering af torskefisk

Sashimi på lyssej med strandkarse og strandkvan “wasabi”

Bruschetta med stuvet brændenælde, mælkebøtter og sødskærm

Pasta pesto på løgkarse og skvalderkål

Røget bønne-ragù med rigatoni og revede mandler

Baba Ganoush

Spaghetti med ratatouille

Skilt rød karry med kyllingelår og koriander

BBQ gris med Nuoc Cham sauce

Syltet Daikon

Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce

Carpaccio på vildtkød

Vildsvine slider

Vildtfond

Traditionel grøn karry med rejer og aubergine

Nuoc Cham sauce

Saltbagt makrel i thaiurter

Pad see ew – stegte nudler

Svampegalette

Som Tam – Papayasalat

Thaifritet fladfisk med sticky tamarindesauce

Kold agurkesuppe med friskost

Toscansk brødsalat – Panzanella

Upside down kage

Paneret torsk i sur-sød sovs

Ramsløgsmayonnaise

Helenes Khinkali

Aspargessuppe

Ramsløgsolie

Jaew – Ristet rissauce

Brunet Smør Madeleines

Boller i Karry

Moules marinière

Røget Kærnemælksdressing

Fried Chicken

Hjemmelavede Chapati

Bbq lammespyd

Courgettesalat

Cassoulet

Nudelsalat med glaserede svampe

Råsyltede rabarber

Løgsuppe med sprøde brødcroutoner

Larb Moo

Jordskokkesuppe

Smørstegt torskerogn med kartoffelsalat

Hverdags-pasta

Grillet ørred med porrer og spinat

Pho

Konfiteret svinebryst

Simpel dahl

Squash og ost burger

Hjemmelavede tortillas

Ceviche af torsk

Torsk ‘En papilotte’

Vegetar lasagne

Koldskål

Kanelsnegle i fad

Indisk karry med lam

Grønkål og kartofler med blødkogt æg

Grillet salsa

Græskarsuppe

Grillet salat med bulgur

Chili sauce med vindruer og koriander

Chili sin carne

Bechamel sauce

Æbleskiver

Grov Kartoffelmos med urter

Stegte nudler med palmekål, mynte og peanuts

Grillet Hokkaidosalat

Smørpocheret torsk med blancheret kål

Osso Buco

Gazpacho

Helgrillet/bagt Aubergine

Helgrillet kylling med glaserede gulerødder

Røget torsk med grillet grønkål og brunet smørsovs

Hønsefrikassé

Gyoza med ekstra crust

Risotto med krydderurter

Grøntsagsterrin

Nem Ramen

Grillet Majs med chilidressing

Grydestegt blomkål
© Planetarisk kogebog 2025