Planetarisk kogebog

Kurv 0
  • Forside
  • Opskrifter
  • Shop
  • Klimavenlig mad
  • Persondatapolitik
  • Handelsbetingelser

Planetarisk Kogebog er et medie for planetarisk madlavning. Vi udvikler opskrifter, skriver historier og skaber produkter der understøtter menneskelig og planetarisk velvære. Med ‘Planetarisk velvære’ mener vi at vores handlinger som mennesker skal understøtte en sund planet med et økosystem i balance, uden klimaforandringer, med mere vild natur og biodiversitet. Alt imens vi leder efter store sanselige gastronomiske oplevelser.

  • hej@planetariskkogebog.dk
  • +45 61713785

Ingen varer i kurven.

Opskrifter

Enkle, grønne madopskrifter fra alverdens køkkener

  • Vegetarretter (92)
  • Viktualieskabet (2)
  • Næsten morgenmad (5)
  • Under 20 minutter (15)
  • Vegansk (14)
  • Teknikker (5)
  • Vild fisk (17)
  • Vilde råvarer (9)
  • Vildt (4)
  • Klimavenlig hverdagsmad (73)
  • Asiatisk mad (33)
  • Dips og saucer (22)
  • Salater (18)
  • Desserter og kager (9)
  • Grillmad (10)
  • Små retter og tilbehør (56)
  • Weekendmad (47)
  • Sommerens fisk

    Hel grillet makrel med urter

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Champignon I fåreklæder

    Svampe i dild og rejer

    • 45 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Gamle ris i nye krydderier

    Nasi Goreng med sambal matah, sprødstegt æg og pak choy

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Bælgfrugter fra fortiden

    Gule ærter

    • 90 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Bønner for børn

    Næsten frikadeller

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En dressing over dem alle

    En slags cæsarsalat

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • ravioli cinesi

    Dumplings med tørrede rejer og chili ponzu

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Her må bøffen gerne være well done

    Blomkålsbøffer med rødvinsglace

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Forloren ål

    Aubergine Donburi

    • 45 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Kunsten at smage til

    Fantastisk allround umamidressing

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Man skal huske at flambere indimellem

    Østershat au poivre

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Snasket skal det være

    Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En udogmatisk velsmagende sommerburger

    En vegetarburger med bacon

    • 30 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Snackbræt i vores tid

    Sommergrøntsager med mayo

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Mad med 'hjerte'

    Asparges en papilotte

    • 20 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Kålskud FTW

    Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Nothing fancy

    Klassisk citronfromage

    • 20 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Denne spinatbaserede karryret er både smuk, velsmagende og sund

    Palak paneer

    • 45 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Hil Cæsar

    Grov Cæsar med spejlæg

    • 40 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Med falafler er der ingen genveje

    Vores bedste falafel opskrift

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • tonnato-sauce er for lækkert til kalv alene

    Rødbede tonnato

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Tøjlet bitterhed

    Braiseret endive med honning og hasselnødder

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Kan noget godt komme ud af noget skidt?

    Næsten cowboy toast

    • 30 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Ikke som de andre græskarsupper

    Asiatisk inspireret græskarsuppe med stegt kål og risnudler

    • 90 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Cremet kålkur

    Grøn vinterrigatoni

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Træn dine smagsløg

    Puntarelle alla romana

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Kongens efterfølger

    Grydestegt Fennikel serveret som lammekrone

    • 20 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • En portion velsmagende nationalistisk propoganda

    Lines tofu pad krapow

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Serveret i sin rede af perlemor

    Østers med dildolie og æble

    • 0 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Lidt kød har også ret

    Næsten albondigas

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Pas på den bitre albedo!

    Salat med citrusfrugter, avocado og fetaost

    • 10 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • I al sin enkelthed

    Bønner i bouillon

    • 90 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Klassiker med et rødt twist

    Rødbede Reuben sandwich

    • 30 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Velsmagende blasfemi

    Ragù med tomater, linser og chorizo

    • 60 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Smag på verdens smukkeste grøntsag

    Radicchio rosso di treviso med gorgonzola og mascarpone

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Et stykke bacon til forskel

    Portobell’ au vin

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Mere røg i køkkenet

    Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En ægget æggeplante

    Tortang Talong – aubergine omelet

    • 60 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • At putte sommeren på glas

    Henkogte tomater

    • 3 t.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Ragú i klimaforandringernes tid

    Aubergine ragù

    • 20 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Verdens dovneste kage

    Karameliseret toastbrød med rysteribs og friskost

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Ud af asken

    Escalivada

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Sensommeren gør sig til

    Horiatiki – græsk salat

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Med sensommergrønt

    Den nemmeste pappardelle i fad

    • 45 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Tricket til en god salat er at lave mere dressing end man tror

    Grøn salat med ærter

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Altid god at have i viktualieskabet

    Skovmærkeeddike

    • 5 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Sådan får du perfekte faste og cremede nye kartofler

    Kogning af nye kartofler

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Du vil med garanti tørre serveringsfadet helt rent for den overskydende dressing med skiver af godt brød.

    Asparges carpaccio med ramsløgsolie

    • 10 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Opgradér de slatne Langelændere med sprøde danske asparges

    Asparges hot dogs over bål

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Spises ugentligt fra 1. maj til Sankt Hans

    Smørglaserede asparges

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En god start på dagen

    En slags Shakshouka

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Man kunne kalde den her ret for Bagt 'eggplant' hvis man var lidt kæk

    Bagt aubergine med spejlæg

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • En klassisk 'tonkatsu sando' med kejserhatte i stedet for kød, fordi, ja ... planeten.

    Vegetarisk Kejserhat Tonkatsu Sandwich

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En dyb og særligt selskabelig oplevelse.

    Næsten vegetarisk butter chicken med svampe

    • 120 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Der er ikke noget man hellere vil have i hånden ved et bord fuld af dip.

    Naanbrød

    • 3 t.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • En slags tynd pesto

    Ufiltreret ramsløgsolie

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Inspireret af japanske stegte ris (Yakimeshi)

    Stegte ris med æg og grøntsager

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Spises som en arkæolog med en ske

    Jordskok pot pie

    • 90 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Alt det du ikke kan lide i en skøn, fyldig salat

    Salat med bønner, blegselleri og tomatsovs

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Før foråret kommer stenbiderrognen

    Hjemmelavede vafler med stenbidderrogn, creme fraiche og rødløg

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • En af vores all-time favourites

    Bagt blomkål

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • En slags japansk madpandekage.

    Okonomiyaki (stegt i vaffeljern)

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En sprød og cremet vinterret

    Græskargratin

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Congee lyder måske lidt besværligt, men tænk på det som kinesisk risotto

    Congee med svampe, bok choy og spejlæg

    • 40 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • En utrolig klassiker fra den romerske jødiske ghetto.

    Carciofi alla giudia – friterede artiskokker

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • De bitre salater er særligt smukke, og i den rigtige sammenhæng, eksploderer de af velsmag.

    Bitre salater på supernem mandelcreme

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Med estragon vinaigrette og pistacienødder. Perfekt grøn selskabsmad.

    Hasselback Butternut græskar

    • 90 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Søpindsvin er cremet, med en intens, sødlig smag. Alt hvad din pasta behøver.

    Hurtig pasta med søpindsvin, tomater og chili

    • 25 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En vegetarisk pie fyldt med varme krydderier under et låg af cremet kartoffelmos.

    Vegetarisk Shepherd’s Pie med indisk inspireret linseragù

    • 90 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • En opskrift fra Vild Fisk af Bendix Laursen

    Smørstegt havtaske med græskar og limabønner

    • 90 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • En opskrift fra Vild Fisk af Beau Clugston

    Blåmuslinger i karry

    • 45 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Lav den med skovbundens vilde svampe

    Hurtige svampebruscetta

    • 20 min.
    • 1 KG CO2 PR. PRS
  • En opskrift fra Vild Fisk, af Rita Chen

    Ceviche med glaskål og citrongræs

    • 60 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En opskrift fra Vild Fisk, af Marco Cappelletti og Riccardo Marcon

    Fladfisk I guazzetto med blåmuslinger

    • 60 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Så enkelt og lækkert

    Tomatcarpaccio

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En enkel allround opskrift på snobrødsdej der er klar på under 2 timer

    Snobrød

    • 120 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Hurtig opskrift på tabbbouleh der er klar på under 20 minutter

    Tabouleh

    • 20 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Næsten alle torskehoveder bliver smidt ud. Spis dem i stedet.

    Torskehovedesalat

    • 45 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Til travle men velsmagende aftener

    Tagliatelle med spinat

    • 20 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Dine gamle osteskorper er den vildesete smagsgiver

    Parmesanskorpe ribollita

    • 120 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Smid ikke pulpen ud

    Pulp-pesto

    • 5 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Din nye yndlingssalat er klar på 5 minutter

    Sichuan knust agurkebrud

    • 5 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Desserthimlen på fem ingredienser

    Nem chokolademousse

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Sæt strøm til din mund

    Sichuan hot wings

    • 60 min.
    • 1.2 KG CO2 PR. PRS
  • Luftige dampede boller

    Hjemmelavet bao

    • 90 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Hot dogs på kinesisk

    Baos med hoisinglaseret aubergine

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Smagsgiver på steroider

    Tare

    • 5 t.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En enkel sød chilisovs

    Nam chim kai – sweet chili sauce

    • 10 min.
    • 0 KG CO2 PR. PRS
  • Disse sprøde forårsruller laves af den samme dej som du bruger til friske forårsruller.

    Dybstegte vietnamesiske forårsruller

    • 45 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Perfekt hvis du skal lave mad til mange

    Nemme chili-bønner

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Flydende umami

    Dashi med nudler og soya æg

    • 45 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Den originale caesar salat indeholder hverken kylling eller bacon - heldigvis

    Original caesar salad

    • 20 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Lidt grønt drys

    Gremolata

    • 10 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • At lave carbonara er en øvelse i at følge sin intuition

    Svampe “carbonara” med kål og gremolata

    • 30 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Smørbønner afgiver stivelse når de koges og kan derfor bruges på samme måde som pasta til en cremet cacio e pepe

    Cacio e pepe på smørbønner

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Den der intense, cremede fiskesauce

    Bagt fladfisk i luftig smørsauce

    • 45 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Den her magiske suppe er lavet på alt det du plejer at smide direkte i biospanden

    “Skrælle” -suppe

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Brug porrer til at lave store flotte og sprøde bhaji

    Porre bhaji

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Vores bud på en

    Selleritzel – klimavenlig wienerschnitzel

    • 120 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Perfekt, enkel pastaret med kun 5 ingredienser

    Evas pasta med brunet smør, valnødder og salvie

    • 30 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Måske verden lækreste uudnyttede resource

    Strandkrabbe ramen

    • 5 t.
    • 0.9 KG CO2 PR. PRS
  • Flydende black garlic

    Mayu – Sort hvidløgsolie

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Sødt, salt og syrligt

    Soyasyltet æg

    • 60 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Det er fuldstændig magisk at kikærtevand og olie bliver stift som mayonnaise.

    aquafaba mayo (Vegansk mayonnaise)

    • 15 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Tiktok-hittet er ikke bare hype. Det er sygt lækkert.

    Corn Ribs

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Englændernes yndlingssandwich med et bordeauxfarvet twist

    BLT + A

    • 15 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Revet portobello er bedre end nogen plantefars du kan finde i butikkerne

    Svampe Laab

    • 45 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Syren fra tomaterne og den fede feta-creme er et match made in heaven

    Grillede tomater på feta creme

    • 20 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Hakket > blendet

    Oliventapenade

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Denne dip er så fyldig at den næsten er et måltid i sig selv

    Romesco

    • 30 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Sommer på dåse

    Rød pesto

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Pas på. Den er hot!

    Harissa

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Hvis du tror du ikke er til selleri, så skulle du prøve at blende det med piskefløde.

    Selleripure

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • En enkel sommerservering der får det bedste frem i den geniale makrel

    Butterfly-makrel i hvidløgshoisinglace med grov salsa verde

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Lær at

    Butterfly filetering af makrel

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Lær at filetere 10-armede blæksprutter

    Klargøring af 10-armet blæksprutte

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Denne sprøde tomat-mosaik er lige så hurtig at lave som den er smuk

    Tomattærte med gedeost og hvidløg

    • 60 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.

    Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Her er den nemmeste (og lækreste) måde at spise hornfisk på

    Hel grillet hornfisk med friske urter

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Hvilket måltid løftes ikke af en creme?

    Hummus på hvide bønner

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Lær at filetere fladfisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

    Filetering af fladfisk

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Lær at filetere torskefisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

    Filetering af torskefisk

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Strandkarse har en ret fantastisk mild wasabi-smag, så denne opskrift lå lige til højrebenet.

    Sashimi på lyssej med strandkarse og strandkvan “wasabi”

    • 60 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Her er en enkel og lækker ret du kan lave med nogle af danmarks mest almindelige vilde urter.

    Bruschetta med stuvet brændenælde, mælkebøtter og sødskærm

    • 20 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.

    Pasta pesto på løgkarse og skvalderkål

    • 20 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Denne ret har det hele: Røg, Maillard, sødme og fedme

    Røget bønne-ragù med rigatoni og revede mandler

    • 60 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Sørg for at auberginen er blød som smør inden du blender den.

    Baba Ganoush

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En klassisk ratatouille er den perfekte følgesvend til din hverdagspasta.

    Spaghetti med ratatouille

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Denne intense og brændende stærke røde karry blødes op af cremet hvid kokosmælk.

    Skilt rød karry med kyllingelår og koriander

    • 90 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Frisk og festlig fællesspisning

    BBQ gris med Nuoc Cham sauce

    • 90 min.
    • 0.9 KG CO2 PR. PRS
  • En enkel og lækker snack eller tilbehør

    Syltet Daikon

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Der går et ondsindet rygte om at fasan er tørt. Det kan vi på det kraftigste afvise.

    Stegt fasanbryst med kraftig rødvinssauce

    • 15 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Den bedste måde at smage krondyr på er også den nemmeste: Helt råt.

    Carpaccio på vildtkød

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Nu er der måske nogle der vil rynke på næsen, men vildsvin slår oksekød med længder i en burger.

    Vildsvine slider

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Vildt fun at lave :)

    Vildtfond

    • 6 t.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Bed din sidste bøn, for denne grønne karry slår dig ihjel.

    Traditionel grøn karry med rejer og aubergine

    • 90 min.
    • 2.3 KG CO2 PR. PRS
  • Klassisk vietnamesisk dipping sauce

    Nuoc Cham sauce

    • 5 min.
    • 0 KG CO2 PR. PRS
  • Det tynde saltlag holder fisken super saftig

    Saltbagt makrel i thaiurter

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Når du får den ind under huden kan denne nuddelret laves på et kvarters tid.

    Pad see ew – stegte nudler

    • 30 min.
    • 0.9 KG CO2 PR. PRS
  • Klimavenlig comfort food

    Svampegalette

    • 40 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Som Tam er Thailands, hvis ikke verdens, bedste salat.

    Som Tam – Papayasalat

    • 40 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Der er noget fedt over at servere hele fisken, fra hovede til hale, i stedet for at filletere den til ukendelighed.

    Thaifritet fladfisk med sticky tamarindesauce

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Iskold agurkesuppe er en af sommerens oversete højdepunkter.

    Kold agurkesuppe med friskost

    • 15 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Når tomaterne er i højsæson er der ikke meget der slår denne toscanske super-klassiker.

    Toscansk brødsalat – Panzanella

    • 20 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Vi har nyfortolket en gammel klassiker og skiftet ananas-ringene ud med rabarber, røde bær og forårsblomster.

    Upside down kage

    • 45 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En lynhurtig og klimavenlig hverdagsret, fuld af intens smag.

    Paneret torsk i sur-sød sovs

    • 20 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Ramsløgsmayo har en delikat skarp smag og en superflot skriggrøn farve.

    Ramsløgsmayonnaise

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Okay, du skal i gang med at lave Khinkali, som er en georgisk signaturret. Fyldet kan variere, men den her er med gris, for at skabe lidt dansker vibes.

    Helenes Khinkali

    • 90 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Grøntsagernes svar på hummerbisque

    Aspargessuppe

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Grønne olier får alt til at ligne en restaurant.

    Ramsløgsolie

    • 15 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Nævn et stykke kød, det ikke ville klæde, med lidt jaew på toppen

    Jaew – Ristet rissauce

    • 20 min.
    • 0 KG CO2 PR. PRS
  • Den her opskrift har vi lært af Sven Chartier fra Saturne i Paris, hvor kagerne serveres til kaffen

    Brunet Smør Madeleines

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Flashback til 80'erne

    Boller i Karry

    • 40 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Cafe-klassikeren er det perfekte klimavenlige måltid

    Moules marinière

    • 20 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Den perfekte følgesvend til fried chicken

    Røget Kærnemælksdressing

    • 5 min.
    • 0 KG CO2 PR. PRS
  • Verdens sprødeste opskrift

    Fried Chicken

    • 60 min.
    • 1.2 KG CO2 PR. PRS
  • Ens dag bliver en lille smule bedre, når man lykkes med at få disse brød til at puste sig selv op som en ballon over flammerne

    Hjemmelavede Chapati

    • 60 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Røget paprika er din genvej til sydstatshimlen i denne simple BBQ-opskrift

    Bbq lammespyd

    • 30 min.
    • 2.7 KG CO2 PR. PRS
  • Det er varmen fra spidskommen og korianderfrø, der løfter denne ret helt til tops på vores salat-liste

    Courgettesalat

    • 20 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • En klassiker fra den del af Frankrig, hvor de kindkysser mindst 4 gange

    Cassoulet

    • 30 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • En ret enkel salat der både kan være en side og en let ret i sig selv

    Nudelsalat med glaserede svampe

    • 20 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Disse råsyltede rabarber er fantastiske med en sjat iskold piskefløde, til morgenmad på drænet yoghurt eller i en drink med danskvand

    Råsyltede rabarber

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Kan 2 millioner parisere tage fejl?

    Løgsuppe med sprøde brødcroutoner

    • 60 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Larb er en frisk og velsmagende salat fra Laos. Den lille mængde kød pr. person gør retten klimavenlig uden at være vegetarisk.

    Larb Moo

    • 45 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Denne suppe omvendte min suppehadende kæreste

    Jordskokkesuppe

    • 45 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Et godt bud på en dansk nationalret

    Smørstegt torskerogn med kartoffelsalat

    • 30 min.
    • 0.9 KG CO2 PR. PRS
  • En nem hverdagsudgave af denne klassiske italienske pasta-metode

    Hverdags-pasta

    • 25 min.
    • 1.1 KG CO2 PR. PRS
  • I grillsæsonen laver vi den her ret minimum en gang om ugen

    Grillet ørred med porrer og spinat

    • 45 min.
    • 0.9 KG CO2 PR. PRS
  • Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med fond, urter og typisk kylling eller oksekød

    Pho

    • 90 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Sådan får man den billigste udskæring til at konkurrere med de fineste stykker kød

    Konfiteret svinebryst

    • 12 t.
    • 1.3 KG CO2 PR. PRS
  • Det fede ved denne ret er, at den kan laves af ting, man som regel har i skabet

    Simpel dahl

    • 45 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Kig mig i øjnene og sig du savner en bøf

    Squash og ost burger

    • 60 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Tortillas er nemme at bage, fordi de hverken kræver tidskrævende æltning eller rulning

    Hjemmelavede tortillas

    • 45 min.
    • 0.1 KG CO2 PR. PRS
  • Det er egentlig ret magisk, at man kan tilberede fisk helt uden varme

    Ceviche af torsk

    • 20 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Hver portion er en gave, der skal åbnes

    Torsk ‘En papilotte’

    • 30 min.
    • 1.2 KG CO2 PR. PRS
  • Vegetarisk lasagne med ratatouille, bechamel og grøn pesto

    Vegetar lasagne

    • 90 min.
    • 1.3 KG CO2 PR. PRS
  • Intet nyt under solen

    Koldskål

    • 15 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Lad ikke en dråbe remonce gå til spilde!

    Kanelsnegle i fad

    • 4 t.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Nøglen til den perfekte konsistens ligger i kaffefløden

    Indisk karry med lam

    • 30 min.
    • 4.3 KG CO2 PR. PRS
  • Hvad gjorde man egentlig, før man fandt på at stege kål?

    Grønkål og kartofler med blødkogt æg

    • 40 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Vær ikke bange for at branke grøntsagerne

    Grillet salsa

    • 45 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Vores mest klimavenlige måltid

    Græskarsuppe

    • 45 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Denne salat kan snildt gøre det ud for et måltid

    Grillet salat med bulgur

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Denne chili sauce er mild nok til at den kan spises i store skefulde og har en perfekt balance mellem vindruer, koriander og jalapeños

    Chili sauce med vindruer og koriander

    • 10 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • I vores øjne, et eksempel på den perfekte hverdagsret

    Chili sin carne

    • 45 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • En enkel opskrift på den klassiske bechamel sauce. Uundværlig i en lasagne.

    Bechamel sauce

    • 10 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Kuglerunde og luftige

    Æbleskiver

    • 60 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Spar på smøret og du vil fortryde det

    Grov Kartoffelmos med urter

    • 30 min.
    • 0.5 KG CO2 PR. PRS
  • Endnu et eksempel på en perfekt hverdagsret

    Stegte nudler med palmekål, mynte og peanuts

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Græskar bliver sødt og blødt som en baby når du bager det længe nok

    Grillet Hokkaidosalat

    • 30 min.
    • 0.2 KG CO2 PR. PRS
  • Du kommer aldrig til at tilberede fisk på en anden måde

    Smørpocheret torsk med blancheret kål

    • 60 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Det er marven inde i midten af knoglen, der er den helt særlige delikatesse i denne ret

    Osso Buco

    • 3.5 t.
    • 7.6 KG CO2 PR. PRS
  • Vi laver den her forret, hver gang vi ikke har tid til at lave forretter

    Gazpacho

    • 20 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Du anede ikke, at aubergine kunne smage så godt

    Helgrillet/bagt Aubergine

    • 45 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Opgrader din lørdagskylling

    Helgrillet kylling med glaserede gulerødder

    • 90 min.
    • 1.1 KG CO2 PR. PRS
  • Vi er stadig oppe og køre over, hvor nemt det er at ryge i en helt almindelig grill

    Røget torsk med grillet grønkål og brunet smørsovs

    • 45 min.
    • 0.6 KG CO2 PR. PRS
  • Hvis vi kun måtte tage tre retter med ud på en øde ø, ville frikassé nok være en af dem

    Hønsefrikassé

    • 30 min.
    • 1.1 KG CO2 PR. PRS
  • Gyoza med ekstra crust

    • 60 min.
    • 0.7 KG CO2 PR. PRS
  • Når først man får den ind under huden, laver man den mindst en gang om ugen

    Risotto med krydderurter

    • 45 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Plantebaseret julesteg

    Grøntsagsterrin

    • 90 min.
    • 0.8 KG CO2 PR. PRS
  • Hvis du har kombutang og bonitoflager til rådighed, er den her ramen-opskrift faktisk så let, at du kan lave den på en helt almindelig hverdagsaften

    Nem Ramen

    • 30 min.
    • 0.4 KG CO2 PR. PRS
  • Med denne spicy creme-fraiche dressing bliver majskolberne et lille måltid i sig selv

    Grillet Majs med chilidressing

    • 25 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS
  • Et godt bud på

    Grydestegt blomkål

    • 45 min.
    • 0.3 KG CO2 PR. PRS

Kontakt

Planetarisk Kogebog er et medie for planetarisk madlavning. Vi udvikler opskrifter, skriver historier og skaber produkter der understøtter menneskelig og planetarisk velvære. Med ‘Planetarisk velvære’ mener vi at vores handlinger som mennesker skal understøtte en sund planet med et økosystem i balance, uden klimaforandringer, med mere vild natur og biodiversitet. Alt imens vi leder efter store sanselige gastronomiske oplevelser.

  • hej@planetariskkogebog.dk
  • +45 61713785
  • Handelsbetingelser
  • Persondatapolitik
© Planetarisk kogebog 2025