Tomatcarpaccio
Så enkelt og lækkert

Så enkelt og lækkert
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Oksehjertetomater *Gerne I forskellige farver |
20 stk. | Rynket roser *(hybenrose) kan udelades |
1 stk. | Citron |
2 spsk. | Olivenolie |
Kog tomaterne
Sæt en gryde med vand, hvor der er plads til tomaterne, over at koge.
Når vandet koger, kommes tomaterne i. Lad dem koge i 3 minutter og overfør til en skål med koldt vand.
Lav rosenvand (kan udelades)
Sæt ca. 1 dl vand over at koge. Kom hybenroserne i en skål og hæld det kogende vand henover og lad det trække til senere.
Skær tomaterne
Når tomaterne er afkølede pilles skrællen af. Læg tomaterne med kernehuset nedad. Skær tomaterne i så tynde vandrette skiver som muligt og anret direkte på direkte på tallerkener eller et fad.
Servering
Pres citronsaften i rosenvandet og hæld et par spsk. henover tomaterne, så det danner overfladespænding.
Krydr tomaterne med en god olivenolie, salt og peber.
Serveres f.eks med snobrød, aquafaba mayo og grøn pesto på løgkarse og skvalderkål.
