Tomatcarpaccio

Så enkelt og lækkert

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS9% af daglig mad-relateret maxudledning

Så enkelt og lækkert

Alain Passard er fransk mester i grøntsager. På sin 3-stjernede restaurant Arpège i Paris laver han fuldstændig magiske kreationer med grøntsager. Denne opskrift er en fri fortolkning af hans tomat-carpaccio. Hemmeligheden ligger i at tomaterne blancheres inden de skæres i tynde skiver. Det giver dem en smør-blød struktur og får dem til at flyde smukt ud i hinanden.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Oksehjertetomater
*Gerne I forskellige farver
20 stk.Rynket roser
*(hybenrose) kan udelades
1 stk.Citron
2 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Kog tomaterne

Sæt en gryde med vand, hvor der er plads til tomaterne, over at koge.

Når vandet koger, kommes tomaterne i. Lad dem koge i 3 minutter og overfør til en skål med koldt vand.

Lav rosenvand (kan udelades)

Sæt ca. 1 dl vand over at koge. Kom hybenroserne i en skål og hæld det kogende vand henover og lad det trække til senere.

Skær tomaterne

Når tomaterne er afkølede pilles skrællen af. Læg tomaterne med kernehuset nedad. Skær tomaterne i så tynde vandrette skiver som muligt og anret direkte på direkte på tallerkener eller et fad.

Servering