Bechamel sauce

En enkel opskrift på den klassiske bechamel sauce. Uundværlig i en lasagne.

► Afspil Video

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS28% af daglig mad-relateret maxudledning

En enkel opskrift på den klassiske bechamel sauce. Uundværlig i en lasagne.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
100 gr.Smør
100 gr.Hvedemel
10 dl.Sødmælk
0.5 tsk.Muskatnød
Del ingrediensliste

Trin 1

Varm en gryde op ved middelhøj varme og smelt smøret. Tilsæt melet og rist det under omrøring i ca 3 min. til melet har brunet.

Trin 2

Tilsæt mælken lidt ad gangen under grundig omrøring. Sovsen skal være tyk, men heller ikke give for meget modstand under omrøring. Man kan tjekke tykkelsen, ved at dyppe en ske i sovsen. Når man trækker et spor i skeen med en finger, skal sporet forblive tydeligt, uden væsken samler sig sammen igen.

Trin 3

Smag saucen til med salt, revet muskatnød og peber.

Brug bechamel saucen i f.eks. lasagne