Varm en gryde op ved middelhøj varme og smelt smøret. Tilsæt melet og rist det under omrøring i ca 3 min. til melet har brunet.
Bechamel sauce
En enkel opskrift på den klassiske bechamel sauce. Uundværlig i en lasagne.
► Afspil VideoEn enkel opskrift på den klassiske bechamel sauce. Uundværlig i en lasagne.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Smør |
100 gr. | Hvedemel |
10 dl. | Sødmælk |
0.5 tsk. | Muskatnød |
Trin 1
Trin 2
Tilsæt mælken lidt ad gangen under grundig omrøring. Sovsen skal være tyk, men heller ikke give for meget modstand under omrøring. Man kan tjekke tykkelsen, ved at dyppe en ske i sovsen. Når man trækker et spor i skeen med en finger, skal sporet forblive tydeligt, uden væsken samler sig sammen igen.
© Planetarisk kogebog 2024