Hel grillet makrel med urter

Sommerens fisk

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS5% af daglig mad-relateret maxudledning

Sommerens fisk

I sommerhalvåret kommer makrellerne tættere på kysten og fanges med skånsomme fiskeredskaber. De er på denne årstid både billige og bæredygtige.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Hel makrel
*Køb frisk makrel i sommerhalvåret hvor de kommer tæt på kysten og fanges skånsomt.
1 bdt.Krydderurter
*Brug hvad du har ved hånden eller i haven. F.ekst timian, persille og salvie
Del ingrediensliste

Fileter makrellen 'butterfly'

Butterfly filtering er en virkelig skøn måde af få en hel men benfri fisk til grillen. Du kan gøre det selv ved at følge vores guide her eller bede din fiskehandler om det.

Bind makrellen med urter og steg eller grill den

Fyld makrellen med urter og bind den med madsnor. Steg den på en varm grille eller pande i cirka 3 minutter på hver side, indtil kødet er gennemstegt men ikke tørt.

Server makrellen med en grillet citron, nye kartofler og f.eks brunet smørsovs.