Hel grillet makrel med urter
Sommerens fisk

Sommerens fisk
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Hel makrel *Køb frisk makrel i sommerhalvåret hvor de kommer tæt på kysten og fanges skånsomt. |
1 bdt. | Krydderurter *Brug hvad du har ved hånden eller i haven. F.ekst timian, persille og salvie |
Fileter makrellen 'butterfly'
Butterfly filtering er en virkelig skøn måde af få en hel men benfri fisk til grillen. Du kan gøre det selv ved at følge vores guide her eller bede din fiskehandler om det.

Bind makrellen med urter og steg eller grill den
Fyld makrellen med urter og bind den med madsnor. Steg den på en varm grille eller pande i cirka 3 minutter på hver side, indtil kødet er gennemstegt men ikke tørt.
Server makrellen med en grillet citron, nye kartofler og f.eks brunet smørsovs.

© Planetarisk kogebog 2025