Butterfly filetering af makrel

Lær at "butterfly" filetere. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS4% af daglig mad-relateret maxudledning

Lær at "butterfly" filetere. Vi holder dig I hånden, trin for trin.

En god teknik til de mindre, runde fisk som makrel, sild eller små ørreder

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Hel makrel
*Renset for indvolde.
Del ingrediensliste

Trin 1

Klip finnerne af med en saks.

Trin 2

Læg fisken med bugsiden mod dig selv.

Skær et lodret snit lige bag bugfinnen, indtil man støder på de vandretgående ben.

Trin 3

Placér en skarp kniv ved haleenden og skær igennem skindet med en lille vinkel på kniven, så den peger ned mod de vandrette ben.

Trin 4

I lange træk løsnes kødet fra benene. Omkring bugen ligger der tværgående bløde ben, som skæres igennem.

Trin 5

Når fileten er løsnet hele vejen op til ryggen (uden at skære igennem skindet) vendes fisken om, så den anden filet vender opad.

Trin 6

Skær ligeledes et lodret snit bag bugfinnen på denne side som i trin 2.

Trin 7

Frigør fileten fra hovedenden i lange træk.

Når kødet løsner sig fra de tværgående ben, kan man føre kniven ud på den anden side af de vandrette ben, så begge sider af fileten løsner sig fra skelettet.

Trin 8

Når de tværgående ben er skåret over kan man trække kødet fra skelettet.

Trin 9

Træk hele vejen ned til halen, så alt kødet frigøres og klip skelettet af, så halen stadig sidder fast til kødet.

Trin 10

Placer fisken med skindsiden nedad, og før en kniv ind under bugbenene og skær dem fra kødet. Gentag på den anden side af fisken.

Trin 11

Kasser de tværgående ben ved at skære lodret langs dem på oversiden og bugsiden. Gentag på den anden side af fisken.

 

Server f.eks makrellen med hoicin glace og salsa verde