Butterfly-makrel i hvidløgshoisinglace med grov salsa verde
En enkel sommerservering der får det bedste frem i den geniale makrel
En enkel sommerservering der får det bedste frem i den geniale makrel
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Hele makreller |
100 gr. | Stikkelsbær |
1 stk. | Jalapeño *Eller en anden chili |
0.5 stk. | Squash |
0.25 bdt. | Koriander |
1 stk. | Citron |
spsk. | Olivenolie |
Filetering
At butterfly-filetere kræver lidt snilde og kan gøres på flere måder. I denne videoopskrift kan du se hvordan.
Mariner makrellen
Kom hoisinsaucen i en skål med revet hvidløg. Pensl makrellen med glacen over det hele, og kom makrellen på køl.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Lav salsaen
Skær stikkelsbærrene og chilien i tynde skiver (pas på med mængden af chili – den er stærk) og squashen i små tern. Hak koriander groft. Vend de hakkede grøntsager og urter i citronsaft og et skvæt olivenolie, og smag til med salt og peber.
Bag makrellen
Dæk en bageplade med bagepapir. Læg makrellen på pladen med skindsiden opad. Placer bagepladen øverst i ovnen og bag makrellen ca. 3-4 minutter, indtil glacen karamelliserer, og kødet begynder at flage. Krydr med salt og peber.
Server makrellen
Server makrellen direkte fra ovnen, og top med salsaen. Server eventuelt med kogte nye kartofler eller friskbagt brød.
Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk