Butterfly-makrel i hvidløgshoisinglace med grov salsa verde

En enkel sommerservering der får det bedste frem i den geniale makrel

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS11% af daglig mad-relateret maxudledning

En enkel sommerservering der får det bedste frem i den geniale makrel

om sommeren er makrellen en af de mest bæredygtige fisk at spise fra det danske farvand.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Hele makreller
100 gr.Stikkelsbær
1 stk.Jalapeño
*Eller en anden chili
0.5 stk.Courgette
0.25 bdt.Koriander
1 stk.Citron
spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Filetering

At butterfly-filetere kræver lidt snilde og kan gøres på flere måder. I denne videoopskrift kan du se hvordan.

Mariner makrellen

Kom hoisinsaucen i en skål med revet hvidløg. Pensl makrellen med glacen over det hele, og kom makrellen på køl.
Forvarm ovnen til 250 grader.

Lav salsaen

Skær stikkelsbærrene og chilien i tynde skiver (pas på med mængden af chili – den er stærk) og squashen i små tern. Hak koriander groft. Vend de hakkede grøntsager og urter i citronsaft og et skvæt olivenolie, og smag til med salt og peber.

Bag makrellen

Dæk en bageplade med bagepapir. Læg makrellen på pladen med skindsiden opad. Placer bagepladen øverst i ovnen og bag makrellen ca. 3-4 minutter, indtil glacen karamelliserer, og kødet begynder at flage. Krydr med salt og peber.

Server makrellen

Server makrellen direkte fra ovnen, og top med salsaen. Server eventuelt med kogte nye kartofler eller friskbagt brød.