Hjemmelavede vafler med stenbidderrogn, creme fraiche og rødløg

Før foråret kommer stenbiderrognen

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.5 KG CO2 PR. PRS37% af daglig mad-relateret maxudledning

Før foråret kommer stenbiderrognen

OBS: pr. 2024 kalder forskere og interesseorganisationer stenbideren for kritisk truet og opfordrer til at stop for fiskeri af arten. Du kan i stedet lave denne opskrift med torskerognssalat, fjordrejer eller jomfruhummer. Min fødselsdag falder sammen med den første stenbidderrogn og det er derfor en tradition i min familie at spise den friske lyserøde rogn med creme fraiche og mere og mere opfindsomt bagværk. Efter at have været i gennem pandekager, vafler af flere slags, æbleskiver, churros, madelaines, teboller og surdejsbrød er jeg blevet klar over at den belgiske vaffel er den ubetinget lækreste kompliment til rognen. Denne opskrift er ret enkel og giver nogle luftige og sprøde vafler. Den er beregnet til et belgisk vaffeljerne men du kan godt bruge det hjerteformede hvis du har sådan et.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
300 gr.Stenbiderrogn, skånsomt fanget
*renset og saltet
2 dl.Creme Fraiche
4 stk.Dildkviste
1 stk.Citron
3 dl.Kærnemælk
150 gr.Smør
200 gr.Hvedemel
2 stk.Æg
1 spsk.Sukker
0.25 gr.Bagepulver
0.5 gr.Natron
0.5 tsk.Salt
Del ingrediensliste

Lun kærnemælken med smøret

Hæld smørret og kærnemælken i en kasserolle og varm op ved middel varme under konstant omrøring, indtil smørret er smeltet.

Pisk æggeblommerne stive

Adskil æggeblommerne og hviderne.

Pisk æggehviderne og sukker luftige i en skål.

Bland dejen

I en anden skål piskes æggeblommerne, kærnemælken og det smeltede smør sammen, indtil det bliver homogent.

Tilsæt melet, bagepulveret og natronen og bland sammen.

Bland de piskede æggehvider i lidt efter lidt, imens man “folder” det sammen med dejen.

Steg vaflerne

Varm dit vaffeljern op, tilsæt en smule smør og en portion dej på lidt under 1 dl i hver vaffelform. Dejen skal ikke fylde formen helt ud, da den hæver meget under bagningen. Luk vaffeljernet og giv dem godt med farve.

Hak imens dilden groft og krydr creme fraichen med salt.

Denne opskrift er lavet til et belgisk vaffeljerne, men du kan godt bruge den til et hjerteformet vaffeljern. Du kan også stege dejen på panden som pandekager.

Servering

Servér vaflerne med rognen og creme fraichen og top med dilden og citronsaft.

Denne servering er god til morgenmad, frokost og som forret til et middagsselskab.