Hjemmelavede vafler med stenbidderrogn, creme fraiche og rødløg
Før foråret kommer stenbiderrognen
Før foråret kommer stenbiderrognen
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
300 gr. | Stenbiderrogn, skånsomt fanget *renset og saltet |
2 dl. | Creme Fraiche |
4 stk. | Dildkviste |
1 stk. | Citron |
3 dl. | Kærnemælk |
150 gr. | Smør |
200 gr. | Hvedemel |
2 stk. | Æg |
1 spsk. | Sukker |
0.25 gr. | Bagepulver |
0.5 gr. | Natron |
0.5 tsk. | Salt |
Lun kærnemælken med smøret
Hæld smørret og kærnemælken i en kasserolle og varm op ved middel varme under konstant omrøring, indtil smørret er smeltet.
Pisk æggeblommerne stive
Adskil æggeblommerne og hviderne.
Pisk æggehviderne og sukker luftige i en skål.
Bland dejen
I en anden skål piskes æggeblommerne, kærnemælken og det smeltede smør sammen, indtil det bliver homogent.
Tilsæt melet, bagepulveret og natronen og bland sammen.
Bland de piskede æggehvider i lidt efter lidt, imens man “folder” det sammen med dejen.
Steg vaflerne
Varm dit vaffeljern op, tilsæt en smule smør og en portion dej på lidt under 1 dl i hver vaffelform. Dejen skal ikke fylde formen helt ud, da den hæver meget under bagningen. Luk vaffeljernet og giv dem godt med farve.
Hak imens dilden groft og krydr creme fraichen med salt.
Servering
Servér vaflerne med rognen og creme fraichen og top med dilden og citronsaft.
Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk