Klargøring af 10-armet blæksprutte
Lær at filetere 10-armede blæksprutter

Lær at filetere 10-armede blæksprutter
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Blæksprutte *En gennemsnitlig sprutte vejer 500 g |
Trin 1
Træk forsigtigt hovedet på blæksprutten ud af kroppen, så indmaden og blækposen kommer med ud.
Trin 2
Skær tentaklerne og fangearmen fra næbbet, overfør til en skål med koldt vand og kassér indmaden og blækposen.
Trin 3
Massér tentaklerne, så de små gummiagtige kirtler ryger ud af sugekopperne.
Trin 4
Tag vingerne fra kroppen på sprutten og skær det tynde bruskstykke af på den lange side af vingen.
Trin 5
Fjern hinden på begge sider af vingen. Gentag ligeledes på den anden vinge.
Skyl vingerne i koldt vand.
Trin 6
Skær et snit i kroppen på sprutten, så den kan åbnes. Fjern skelet og skær det tynde bruskstykke af langs kroppen.
Trin 7
Fjern eventuelle indmadsrester på indersiden – det kan med fordel gøres med et tørt klæde eller papir.
Skylles i koldt vand.
Trin 8
Alle de færdige dele af blæksprutten.
Lad os lære dig de grundlæggende teknikker som er essentielle for kokkefaget. Her finder du guides til alt fra filetering af fladfisk til finthakning af purløg.

Butterfly filetering af makrel
