Klargøring af 10-armet blæksprutte

Lær at filetere 10-armede blæksprutter

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS4% af daglig mad-relateret maxudledning

Lær at filetere 10-armede blæksprutter

Spørg efter blæksprutter fra det nordlige Atlanterhav, fanget med line, garn eller snurpenot.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Blæksprutte
*En gennemsnitlig sprutte vejer 500 g
Del ingrediensliste

Trin 1

Træk forsigtigt hovedet på blæksprutten ud af kroppen, så indmaden og blækposen kommer med ud.

Trin 2

Skær tentaklerne og fangearmen fra næbbet, overfør til en skål med koldt vand og kassér indmaden og blækposen.

Trin 3

Massér tentaklerne, så de små gummiagtige kirtler ryger ud af sugekopperne.

Trin 4

Tag vingerne fra kroppen på sprutten og skær det tynde bruskstykke af på den lange side af vingen.

Trin 5

Fjern hinden på begge sider af vingen. Gentag ligeledes på den anden vinge.

Skyl vingerne i koldt vand.

Trin 6

Skær et snit i kroppen på sprutten, så den kan åbnes. Fjern skelet og skær det tynde bruskstykke af langs kroppen.

Trin 7

Fjern eventuelle indmadsrester på indersiden – det kan med fordel gøres med et tørt klæde eller papir.

Skylles i koldt vand.

Trin 8

Alle de færdige dele af blæksprutten.