Bagt aubergine med spejlæg

Man kunne kalde den her ret for Bagt 'eggplant' hvis man var lidt kæk

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS14% af daglig mad-relateret maxudledning

Man kunne kalde den her ret for Bagt 'eggplant' hvis man var lidt kæk

Auberginen er en drilsk grøntsag som kræver en vis erfaring at tilberede. Men der venter den som mestrer den en stor belønning. På den måde kan man kalde auberginen for en high effort - high gain grøntsag. Hvis auberginen ikke tilberedes korrekt bliver den sej og bitter. Dens kød minder om en svamp og opfører sig på samme måde som en champignon. Ligesom en champignon der er tilberedt for kort tid, bliver den gummiagtig og næsten ikke til at tykke, når den ikke håndteres korrekt. Man kan forestille sig at svampekødets mange lommer der kan indeholde fugt, skal kollapse for at få det bedste frem i auberginen. Dette gøres enten ved at salte den udskårne grøntsag 30 minutter før tilberedning eller ved at udsætte auberginen for tilstrækkelig med varme til at det sker under tilberedningen. En af de enkleste måder at nyde en aubergine på er at bage den længe ved høj varme, som i denne opskrift.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Auberginer
1 tsk.Korianderfrø, stødt
1 spsk.Spidskommen, stødt
4 stk.Æg
Del ingrediensliste

Flæk auberginen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Flæk auberginen, pensl den med olivenolie på skæresiden og krydr med korianderfrø, spidskommen, salt og peber.

Bag auberginerne

Overfør auberginerne til et ildfast fad og bag dem i ca. 45-60 minutter, indtil kødet er helt mørt. Pensl med mere olie undervejs.

Det er vigtigt at bage auberginerne så længe for at de får en lækker cremet konsistens.

Tilsæt ægget

Tag auberginenerne ud og lav en lille fordybning i midten med en teske. Slå et æg ud i hver fordybning, krydr med salt og bag 5-6 minutter yderligere, så ægget bliver tilberedt.

Servering

Servér “eggplanten” med en skefuld sennep, mynteblade, syltede agurker og ristet brød.