Blåmuslinger i karry

En opskrift fra Vild Fisk af Beau Clugston

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS31% af daglig mad-relateret maxudledning

En opskrift fra Vild Fisk af Beau Clugston

Den her ret er et fremragende bud på en variation over den almindelige moules mariniere. Karry, lime og nøddecreme giver en perfekt afstemt sovs til dine muslinger. Og så kan den stadig smækkes sammen på en god halv time. Opskriften er udviklet af Beau Clugston fra Iluka til vores kogebog Vild Fisk fra 2021.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1000 gr.Muslinger
1 dl.Hvidvin
*Tør
1 stk.Lime
150 gr.Hasselnødder
2 stk.Løg
1 spsk.Ingefær
0.5 spsk.Rød karrypasta
1 dl.Kokosmælk
1 stk.Limeblad
*eller skallen fra 1 lime
5 stk.Dildkviste
0.5 dl.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Hasselnøddecremen

1. Forvarm ovnen til 190 °C.
2. Spred nødderne ud på en bageplade med bagepapir.
3. Rist nødderne i 6-8 minutter, indtil de er gyldne.
4. Kom nødderne i blenderen, og blend dem med olien, indtil den bliver glat. Hæld mere olie i, hvis ikke blenderen får fat.

Sovsen

1. Hak løget fint, og riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
2. Varm en kasserolle op ved middel varme.
3. Steg løget i olie under omrøring i ca. 4 minutter, indtil de er gyldne.
4. Tilsæt ingefæren og karrypastaen, og steg i yderligere 1 minut under omrøring.
5. Hæld kokosmælken i, og lad det simre i 20 minutter sammen med limebladet.
6. Smages til med hasselnøddecremen.

Muslingerne

1. Kom muslingerne og hvidvinen i en stor gryde med låg på, og varm op ved høj varme.
2. Lad muslingerne dampe i ca. 3 minutter, indtil de begynder at åbne sig op.
3. Hæld kokossovsen i, og smag til med salt og limesaft.

Servering

Fordel retten i skåle og top med hakket dild.