Blåmuslinger i karry
En opskrift fra Vild Fisk af Beau Clugston

En opskrift fra Vild Fisk af Beau Clugston
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1000 gr. | Muslinger |
1 dl. | Hvidvin *Tør |
1 stk. | Lime |
150 gr. | Hasselnødder |
2 stk. | Løg |
1 spsk. | Ingefær |
0.5 spsk. | Rød karrypasta |
1 dl. | Kokosmælk |
1 stk. | Limeblad *eller skallen fra 1 lime |
5 stk. | Dildkviste |
0.5 dl. | Vegetabilsk olie |
Hasselnøddecremen
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
2. Spred nødderne ud på en bageplade med bagepapir.
3. Rist nødderne i 6-8 minutter, indtil de er gyldne.
4. Kom nødderne i blenderen, og blend dem med olien, indtil den bliver glat. Hæld mere olie i, hvis ikke blenderen får fat.
Sovsen
1. Hak løget fint, og riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
2. Varm en kasserolle op ved middel varme.
3. Steg løget i olie under omrøring i ca. 4 minutter, indtil de er gyldne.
4. Tilsæt ingefæren og karrypastaen, og steg i yderligere 1 minut under omrøring.
5. Hæld kokosmælken i, og lad det simre i 20 minutter sammen med limebladet.
6. Smages til med hasselnøddecremen.
Muslingerne
1. Kom muslingerne og hvidvinen i en stor gryde med låg på, og varm op ved høj varme.
2. Lad muslingerne dampe i ca. 3 minutter, indtil de begynder at åbne sig op.
3. Hæld kokossovsen i, og smag til med salt og limesaft.
Servering
Fordel retten i skåle og top med hakket dild.

Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk

Østers med dildolie og æble
