Fladfisk I guazzetto med blåmuslinger
En opskrift fra Vild Fisk, af Marco Cappelletti og Riccardo Marcon

En opskrift fra Vild Fisk, af Marco Cappelletti og Riccardo Marcon
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
400 gr. | Fillet af skånsomt fanget fladfisk *F.eks pighvar, slethvar eller helleflynder |
2 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 dl. | Olivenolie |
500 gr. | Muslinger *Rensede |
300 gr. | Tomater *F.eks datterini |
100 gr. | Oliven *F.eks taggiasca eller kalamata |
50 gr. | Salturt *Kan udskiftes med frisk tang eller persille |
1 stk. | Citron |
1 stk. | Chili |
Muslingerne
1. Varm en dyb pande op ved middel varme.
2. Kom et helt fed pillet hvidløg i panden sammen med olivenolien.
3. Når hvidløget begynder at blive gyldent, tilsættes muslingerne.
4. Kom låg på panden, og lad muslingerne dampe, indtil de netop åbner sig. Ca. 2-3 minutter.
5. Pil muslingerne ud af skallen og kom ned i en skål.
6. Sigt saften fra muslingerne gennem et viskestykke for at fjerne sandet. Saften skal bruges i guazzettoen.
Guazzettoen
1. Halver tomaterne.
2. Skyl panden fra før og varm op ved middel varme.
3. Kom ligeledes et helt pillet hvidløg i sammen med lidt olivenolie, og lad det blive gyldent.
4. Skru op for varmen, tilsæt tomaterne og steg i 2 minutter uden at røre rundt.
5. Kasser hvidløget, kom muslingesaft og oliven ved tomaterne, og lad det simre i 3 minutter.
Fisken
1. Varm en pande op ved høj varme.
2. Skær fisken i portionsstørrelser, og krydr kødsiden godt med salt.
3. Når panden er varm, steges fisken på skindsiden i lidt olivenolie i 2 minutter, indtil skindet har fået godt med farve.
4. Kom fisken i guazzettoen med skindsiden opad sammen med muslingerne og varm op.
Servering
1. Top guazzettoen med salturt, revet citronskal og fintsnittet chili.
2. “Scarpetta is compulsory!”

Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk

Østers med dildolie og æble
