Hel grillet hornfisk med friske urter

Her er den nemmeste (og lækreste) måde at spise hornfisk på

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS16% af daglig mad-relateret maxudledning

Her er den nemmeste (og lækreste) måde at spise hornfisk på

Nogle er bange for benene i en hornfisk og bruger lang tid på at filletere den. Det er et møjsomt arbejde og du får kun små fileter ud af det. Tilbered den hellere hel, hvorefter det er nemt at skille kødet fra benene med spidsen af en kniv.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Skånsomt fangede hornfisk
*renset
6 stk.Forårsløg
6 stk.Dildkviste
*el. anden frisk urt
6 stk.Estragonstilke
*el. anden frisk urt
1 stk.Citron
10 stk.Madsnor
*Af ca. 15 cm
Del ingrediensliste

Krydr fisken

Krydr fisken godt med salt over det hele. 

Bind fisken med urterne

Forbered 10 stykker snore på ca. 15 cm. længde, så de kan komme rundt om fisken. Fyld bugen med så meget forårsløg og urter som muligt og bind 5 stramme knuder pr. fisk, så urterne ikke vælter ud. Skær evt. fisken i stykker, så den passer til størrelsen på grillen. Lad fisken stå på køl så længe som muligt – så bliver den nemmere at grille. 

Grill fisken

Varm en grill op. Når grillen er så varm, at man ikke kan have sine hænder i nærheden af kullene, er den varm nok. Læg fisken på grillen og lad den grille ca. 3-4 min. på hver side, indtil den får godt med farve, og forårsløget bliver mørt ved den hvide del. 

Grill citronen

Halvér citronen og grill den på skæresiden. 

Servering

Servér fisken direkte fra grillen og pres citronsaften henover. Evt. med en frisk salat og nye kogte kartofler.