Mayu – Sort hvidløgsolie
Flydende black garlic

Flydende black garlic
Mængde | Ingrediens |
---|---|
10 stk. | Kinesiske hvidløg |
2.5 dl. | Vegetabilsk olie |
2.5 dl. | Sesamolie |
Riv hvidløget
Riv hvidløget på den fine side af et rivejern.
Steg hvidløget
Kom hvidløget i en kasserolle med den neutrale olie. Varm den op ved middel varme, så det simrer stille og roligt. Hvidløget skal simre, indtil det størstedelen er blevet helt sort – det tager ca. 45 minutter under jævnlig omrøring. Først bliver de gyldne, så brune og til sidst sorte. Undervej vil hvidløget sætte sig fast til panden og blive meget hårdt. Her er det nemmest at røre rundt i det med en træske.

Blend massen
Når ca. halvdelene af hvidløget er blevet sort, kommes det i en blender sammen med stegeolien og sesamolien. Blend, indtil det bliver homogent.
Brug f.eks olien til denne strandkrabbe ramen.

© Planetarisk kogebog 2022