Smørstegt havtaske med græskar og limabønner

En opskrift fra Vild Fisk af Bendix Laursen

Tid

90 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS44% af daglig mad-relateret maxudledning

En opskrift fra Vild Fisk af Bendix Laursen

Havtaske er den vildeste fisk. Den har struktur som hummer, og når den steges på benet, som Bendix gør her, minder den mere om en skaftkotelet end en fisk. Opskriften er udviklet af Bendix Laursen til vores kogebog Vild Fisk.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Havtaskehale på ben
100 gr.Smør
400 stk.Rosmarinkviste
3 stk.Hvidløgsfed
2 spsk.Kapers
1 tsk.Sukker
0.25 stk.Citron
240 gr.Limabønner
*Udblødt natten over
1 stk.Løg
2 stk.Laurbærblade
5 stk.Peberkorn
10 stk.Basilikumstilke
1 stk.Hokkaido græskar
30 stk.Cherrytomater
Del ingrediensliste

Bagt græskar og tomater

1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Halver græskarret og kasser kernehuset. Skær græskarret i både.
3. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
4. Vend stykkerne i olivenolie, rosmarin, en tredjedel af hvidløget, revet, og krydr med salt og peber.
5. Bages i ca. 20 minutter, indtil de er møre og har fået en gylden farve.

6. Skær græskarret i mindre stykker.
7. Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande dækket med bagepapir.
8. Vend tomaterne i olivenolie, salt, peber og lidt sukker.
9. Bages i ca. 15 minutter, indtil tomaterne har fået godt med farve.

Bønnerne

1. Hak løg og hvidløg groft.
2. Varm en gryde op ved middel varme.
3. Sauter løg og en tredjedel af hvidløget i lidt olie, indtil de er gyldne. Tilsæt bønnerne sammen med væden fra udblødningen samt laurbærblade og lidt peberkorn.
4. Kog bønnerne i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Fjern skummet på overfladen undervejs.
5. Sigt det meste af kogevandet fra og vend bønnerne med de bagte cherrytomater og frisk basilikum.
6. Smag til med citronsaft, salt og olivenolie.

Fisken

1. Skær den yderste hinde af fisken omkring kødet.
2. Krydr fisken godt med salt og peber, og lad den stå at temperere i ca. 30 minutter.
3. Varm en pande op ved middelhøj varme.
4. Steg fisken i rigeligt olie, indtil fisken har fået en gylden farve over det hele.
5. Kom smørret ved fisken sammen med rosmarinen og resten af hvidløget (behøver ikke pilles).
6. Steg fisken yderligere i ca. 10 minutter, imens det brusende smør hældes over fisken.
7. Tag fisken op af panden, og lad den hvile indtil servering. Kasser timianen og hvidløget.
8. Tilsæt kapers og smag det brunede smør til med salt, sukker og citronsaft.

Servering

Server fisken med bønnerne og top med den brunede smørsovs.