Smørstegt havtaske med græskar og limabønner
En opskrift fra Vild Fisk af Bendix Laursen
En opskrift fra Vild Fisk af Bendix Laursen
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Havtaskehale på ben |
100 gr. | Smør |
400 stk. | Rosmarinkviste |
3 stk. | Hvidløgsfed |
2 spsk. | Kapers |
1 tsk. | Sukker |
0.25 stk. | Citron |
240 gr. | Limabønner *Udblødt natten over |
1 stk. | Løg |
2 stk. | Laurbærblade |
5 stk. | Peberkorn |
10 stk. | Basilikumstilke |
1 stk. | Hokkaido græskar |
30 stk. | Cherrytomater |
Bagt græskar og tomater
1. Forvarm ovnen til 200 °C.
2. Halver græskarret og kasser kernehuset. Skær græskarret i både.
3. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
4. Vend stykkerne i olivenolie, rosmarin, en tredjedel af hvidløget, revet, og krydr med salt og peber.
5. Bages i ca. 20 minutter, indtil de er møre og har fået en gylden farve.
6. Skær græskarret i mindre stykker.
7. Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande dækket med bagepapir.
8. Vend tomaterne i olivenolie, salt, peber og lidt sukker.
9. Bages i ca. 15 minutter, indtil tomaterne har fået godt med farve.
Bønnerne
1. Hak løg og hvidløg groft.
2. Varm en gryde op ved middel varme.
3. Sauter løg og en tredjedel af hvidløget i lidt olie, indtil de er gyldne. Tilsæt bønnerne sammen med væden fra udblødningen samt laurbærblade og lidt peberkorn.
4. Kog bønnerne i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Fjern skummet på overfladen undervejs.
5. Sigt det meste af kogevandet fra og vend bønnerne med de bagte cherrytomater og frisk basilikum.
6. Smag til med citronsaft, salt og olivenolie.
Fisken
1. Skær den yderste hinde af fisken omkring kødet.
2. Krydr fisken godt med salt og peber, og lad den stå at temperere i ca. 30 minutter.
3. Varm en pande op ved middelhøj varme.
4. Steg fisken i rigeligt olie, indtil fisken har fået en gylden farve over det hele.
5. Kom smørret ved fisken sammen med rosmarinen og resten af hvidløget (behøver ikke pilles).
6. Steg fisken yderligere i ca. 10 minutter, imens det brusende smør hældes over fisken.
7. Tag fisken op af panden, og lad den hvile indtil servering. Kasser timianen og hvidløget.
8. Tilsæt kapers og smag det brunede smør til med salt, sukker og citronsaft.
Servering
Server fisken med bønnerne og top med den brunede smørsovs.
Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk