Torskehovedesalat

Næsten alle torskehoveder bliver smidt ud. Spis dem i stedet.

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS21% af daglig mad-relateret maxudledning

Næsten alle torskehoveder bliver smidt ud. Spis dem i stedet.

I forbindelse med udviklingen af denne opskrift talte jeg med min lokale fiskehandler der fortalte at de smider næsten alle deres torskehoveder ud. Det er ret vildt når man tænker på at der på hvert hovede sidder op mod 100 gram kød og der tilmed kan koges den skønneste fond på resten af hovedet. Samtidig er torskebestanden i den vestlige del af Østersøen i en så dårlig tilstand at kvoterne fra 2022 reduceres til næsten ingenting. Hvad enten du bruger hovederne tilovers fra et stort torskegilde eller hjælper fiskehandleren af med nogle af hendes eller hans overskydende hoveder, er dette et velsmagende bidrag til fiskebestandens velbefindende.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Torskehoveder
*hvor gællerne er kasseret
200 gr.Champignon
*El anden svamp
1 spsk.Kapers
2 dl.Mayonnaise
2 dl.Yoghurt
0.5 stk.Citron
4 stk.Skiver rugbrød
0.5 bdt.Purløg
Del ingrediensliste

Salt torskehovederne

Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en bradepande med bagepapir. Læg fiskehovederne på bradepanden, vend dem med olie, og krydr dem grundigt med salt. Lad dem stå og trække lidt.

Bag svampene

Pil svampene i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Vend dem med lidt olie, og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Bag torskehovederne

Bag torskehovederne i ca. 10 minutter, indtil du nemt kan trække kødet fra kraniet.

Lav dressingen

Hak kapers og syltede agurker groft. Bland mayonnaise, yoghurt, svampe, saft fra citron, kapers og syltede agurker i en skål, og krydr med salt og peber.

Piil kødet fra hovederne

Pil skindet af hovedet, så alt kødet fritlægges. Pluk alt kødet fra hovedet, og kom det i skålen med dressingen.

Anretning

Rist brødskiverne på en brødrister. Hak purløget fint. Anret torskesalaten hen over rugbrødet, og top med purløg, peber og lidt olivenolie.