Torskehovedesalat
Næsten alle torskehoveder bliver smidt ud. Spis dem i stedet.

Næsten alle torskehoveder bliver smidt ud. Spis dem i stedet.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Torskehoveder *hvor gællerne er kasseret |
200 gr. | Champignon *El anden svamp |
1 spsk. | Kapers |
2 dl. | Mayonnaise |
2 dl. | Yoghurt |
0.5 stk. | Citron |
4 stk. | Skiver rugbrød |
0.5 bdt. | Purløg |
Salt torskehovederne
Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en bradepande med bagepapir. Læg fiskehovederne på bradepanden, vend dem med olie, og krydr dem grundigt med salt. Lad dem stå og trække lidt.
Bag svampene
Pil svampene i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Vend dem med lidt olie, og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Bag torskehovederne
Bag torskehovederne i ca. 10 minutter, indtil du nemt kan trække kødet fra kraniet.
Lav dressingen
Hak kapers og syltede agurker groft. Bland mayonnaise, yoghurt, svampe, saft fra citron, kapers og syltede agurker i en skål, og krydr med salt og peber.
Piil kødet fra hovederne
Pil skindet af hovedet, så alt kødet fritlægges. Pluk alt kødet fra hovedet, og kom det i skålen med dressingen.
Anretning
Rist brødskiverne på en brødrister. Hak purløget fint. Anret torskesalaten hen over rugbrødet, og top med purløg, peber og lidt olivenolie.

Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk

Østers med dildolie og æble
