Asparges hot dogs over bål

Opgradér de slatne Langelændere med sprøde danske asparges

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS9% af daglig mad-relateret maxudledning

Opgradér de slatne Langelændere med sprøde danske asparges

Forestil dig, at du er til en havefest og står og taler med nogle omkring grillen. På grillen ligger der nogle bøffer af oksemørbrad og nogle hvide asparges. Hvis din omgangskreds minder om vores, vil mange omkring grillen have en mening om, hvordan bøfferne skal grilles. De vil mene, at bøfferne ikke må få for lang tid, og at de skal have så høj varme som muligt for at få en flot stegeskorpe. Nogle vil måske også mene, at de bør saltes godt, et stykke tid inden de lægges på grillen og igen, efter de er taget af. Færre vil have noget at sige om aspargesene. Måske hvis de var vokset op i en anden kultur, hvor grøntsagerne havde spillet en større rolle, ville de have haft noget at sige. De ville vide, at de hvide asparges skal grilles hårdt. Grillskorpen danner et skjold omkring saften fra aspargesen. De skal blive møre, men ikke slatne, så der skal være knald på grillen. Efterfølgende skal de skrælles, mens de er brandvarme, op til hovedet og krydres med salt. De ville vide, at når man tager en bid af en nystukket dansk hvid asparges tilberedt med kløgt og kærlighed, opnår man en næsten euforisk fornemmelse på grund af de voldsomme sanseindtryk som frembringes.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
8 stk.Grønne asparges
1 dl.Mayonnaise
8 stk.Syltede agurker
2 spsk.Kapers
*1 lille glas
1 bdt.Purløg
Del ingrediensliste

Lav en snobrødsdej

Lav tartarsovsen

Hak purløget, kapers og syltede agurker fint. Overfør til en skål og bland sammen med mayonnaisen og sennepen. Smag til med salt og peber. Overfør evt. til en sprøjtepose, så det er nemmere at komme i snobrødene.

 

Bag snobrødene

Gør bålet klar en halv time før du skal bage snobrødene, så der er gode gløder.

Kom en håndfuld dej på pindene og form et tyndt jævnt lag. Bag snobrøddene hen over bålet, indtil brøddene har fået godt med farve og let kan løsnes fra pindene.

Grill aspargesene over bålet

Grill aspargesene over bålet, indtil de får godt med farve. De behøver ikke blive helt gennemstegte, men stadig have lidt bid. Skræl den yderste del af de brændvarme asparges og skær evn bunden fra.

Krydr med salt og citronsaft.

Severing

Kom en god klat tatarsovs i brøddene efterfulgt af en asparges.