Sommergrøntsager med mayo
Snackbræt i vores tid

Snackbræt i vores tid
Mængde | Ingrediens |
---|---|
10 stk. | Radiser *F.eks |
10 stk. | Grønne asparges *F.eks |
1 stk. | Squash *F.eks |
1 stk. | Fennikel *F.eks |
5 stk. | Gulerødder *F.eks |
stk. | Citron |
4 dl. | Ramsløgsolie *Anden grøn olie (se opskrift) eller neutral olie |
2 stk. | Æggeblommer |
2 spsk. | Hvidvinseddike |
Mayonnaisen
Du kan lave en grøn mayonnaise efter opskriften her eller du kan lave en aioli eller købe en mayonnaise alt efter hvad du synes.
Grøntsagerne
Rens og skær grøntsagerne i de former, du foretrækker, og overfør dem til en balje med isvand. Alternativt kan du komme dem i en balje med vand og lade dem afkøle i køleskabet i mindst en time.
Dræn vandet fra grøntsagerne, vend dem med citronsaften, olivenolie og salt og server (evt. på is) med mayonnaisen.

Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.

Sommergrøntsager med mayo

Rødbede tonnato
© Planetarisk kogebog 2025