
Verdens sprødeste opskrift
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Kyllingelår *Alle udskæringer af kyllingen kan bruges |
4 tsk. | Salt |
4 dl. | Kærnemælk |
300 gr. | Hvedemel |
1 tsk. | Chilipulver |
1 l. | Vegetabilsk olie |
Trin 1
Bland kærnemælk, saltet og chilipulveret sammen i en skål.
Tilsæt kyllingen og vend det godt rundt.
Lad det stå og marinere så længe som muligt. Natten over er bedst, men en time eller to giver også et skønt resultat.
Trin 2
Varm en kasserolle eller dyb pande med olien op ved middelhøj temperatur. 150-160 grader.
Trin 3
Tag kyllingestykkerne op ad marinaden og læg dem på en tallerken eller i en sigte. Dup dem evt. med lidt papir.
Trin 4
Vend kyllingestykkerne i melet og overfør dem til skålen med marinaden.
Bland lidt af kærnemælksmarinaden i melet for at lave klumper i melet. Vend kyllingestykkerne heri, tryk melklumperne godt fast til kødet og læg stykkerne direkte i den varme olie.
Trin 5
Fritér kyllingestykkerne, indtil de får en mørk gyldenbrun overflade og er over 65° ind til kernen.
Trin 6
Overfør kyllingen til en rist eller fedtsugende papir.
Trin 7
Spis kyllingen med det samme. f.eks med en røget kærnemælksdip.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Baos med hoisinglaseret aubergine
