Østershat au poivre
Man skal huske at flambere indimellem
Man skal huske at flambere indimellem
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
20 stk. | Peberkorn |
1 stk. | Skalotteløg |
0.25 dl. | cognac |
0.2 l. | Kalvebouillon |
2 dl. | Piskefløde |
0.25 spsk. | Sennep |
50 gr. | Smør |
300 gr. | Østershatte |
10 gr. | Smør |
4 stk. | Timiankviste |
2 stk. | Hvidløgsfed |
Saucen
Kom peberkornene på panden, og lad dem riste ved middel varme i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring.
Hak løget fint.
Steg løgene ved middel varme i et godt skvæt olie i ca. 5 minutter ved jævnlig omrøring, indtil de er gyldne.
Knus peberkornene med en morter.
Tilsæt cognacen, og sæt ild til den med en tændstik. Lad det flambere, indtil alkoholen er fordampet, og ilden slukker af sig selv.
Tilsæt fonden og peberkornene, og lad det reducere ned til det halve.
Kom fløden, senneppen og smørret i, og lad det simre, til det får en cremet konsistens.
Smages til med salt og evt. ekstra peber.
Svempene
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Når panden er varm, hældes en god mængde olie på panden.
Læg på panden, og kom en tung gryde oven på svampene, så de bliver stegt under pres.
Lad svampene stege i ca. 3-4 minutter. Tag gryden af svampene, og tilsæt smørret, timianen og hvidløget.
Lad det stege yderligere 1 minut, og vend svampene om på den anden side.
Steg svampene yderligere ca. 3 minutter, imens der hældes det varme smør fra panden henover.
Krydres godt med salt.
Servering
Hæld saucen i et fad, og anret svampene henover.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.