Nasi Goreng med sambal matah, sprødstegt æg og pak choy
Gamle ris i nye krydderier

Gamle ris i nye krydderier
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
3 dl. | Jasminris |
1 bdt. | Koriander |
1 stk. | Rødløg |
1 stk. | Citrongræs |
1 stk. | Lime |
1 stk. | Frisk rød chili |
2 spsk. | Eddike |
4 spsk. | Lys thai soya |
2 spsk. | Sukker |
1 stk. | Gulerod |
1 stk. | Pak choy |
1 stk. | Rødløg |
1 tsk. | Sesamolie |
1 tsk. | Gurkemejepulver |
1 spsk. | Tomatpure |
4 stk. | Æg |
1 stk. | Agurk |
1 stk. | Frisk rød chili |
Retten
Brug daggamle ris eller kog risene som angivet på pakken.
Hak korianderen, rødløget, den nederste halvdel af citrongræsset (resten kasséres) og chilien groft.
Overfør til en skål sammen med revet limeskal, eddiken og sukkeret og gem til senere.
Bland soyaen og sukkeret i en skål.
Hak guleroden og rødløget i tynde strimler og skær pak choyen i mundrette stykker.
Varm en stor pande eller gryde op ved høj varme.
Steg æggene til spejlæg i lidt olie, krydr med salt og peber og overfør til et fad.
Kom sesamolien i gryden og steg løget, guleroden og pak choyen i 2 minutter under omrøring.
Tilsæt risen og steg yderligere 2 minutter under omrøring.
Tilsæt soya/sukker blandingen og gurkemejen og rør 1 minut.
Kom sambal matahaen i og bland det godt sammen og steg, indtil al væde er fordampet.
Servering
Smag til med salt og servér sammen med spejlæg, agurkeskiver og hakket chili.

Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.

Gule ærter
