Hurtig pasta med søpindsvin, tomater og chili
Søpindsvin er cremet, med en intens, sødlig smag. Alt hvad din pasta behøver.

Søpindsvin er cremet, med en intens, sødlig smag. Alt hvad din pasta behøver.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
300 gr. | Pasta *F.eks fettuccine |
100 gr. | Søpindsvin *Hvis du ikke kan få friske søpindsvin, findes søpindsvinerogn af udmærket kvalitet på glas. |
2 stk. | Hvidløgsfed |
50 gr. | Smør |
200 gr. | San Marzano tomater |
1 stk. | Chili |
5 stk. | Timiankviste |
1 stk. | Citron |
Skær 'rognen' fri af søpindsvinet
Det er faktisk lidt en tilsnigelse at kalde de aflange orange kager der findes under søpindsvinets skald for rogn. I virkeligheden er det kønsorganer hvor både rogn og sperm udvikles. Under alle omstændigheder frigøres de således: Læg søpindsvinet med næbbet opad. Tving en robust urtekniv lodret igennem skallen langs kanten så yderligt som muligt. Kasser væden fra søpindsvinet, så ‘rognlommerne’ titter frem. Løsriv rognen med en teske, mens skeen flugter med skallen, så man får det hele med.
Sæt vand over til pasta
Sæt en gryde med saltet vand over at koge til pasta.
Steg urterne
Varm en flad, stor bred gryde op ved middel varme. Knus hvidløgene let med skrællen på og overfør dem til gryden sammen timianen og et godt skvæt olie, og lad det simre stille og roligt.
Tilsæt tomaterne
Halvér tomaterne og steg dem på skæresiden, indtil de får lidt farve. Hvis tomaterne er lidt syrlige, kan man drysse lidt sukker henover dem.
Kog imens pastaen som angivet på emballagen. Kogevandet må ikke kasseres.
Lav pastaretten
Kom pastaen, smørret og søpindsvinet i gryden med tomaterne og rør det godt rundt i et par minutter ved middel varme. Hæld lidt af kogevandet fra pastaen i, hvis pastaen begynder at blive tør.

Servering
Smag retten til med salt og peber, servér straks og top med citronsaft.

Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk

Østers med dildolie og æble
