Hverdags-pasta
En nem hverdagsudgave af denne klassiske italienske pasta-metode
En nem hverdagsudgave af denne klassiske italienske pasta-metode
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
120 gr. | Pasta |
1 stk. | Fennikel |
6 stk. | Baconskiver |
4 stk. | Timiankviste |
1 dl. | Hvidvin |
100 gr. | Smør |
40 gr. | Parmesanost |
10 stk. | Persillekviste |
Trin 1
Forvarm ovnen til 225 grader og sæt en gryde med vand over at koge til pasta. Kom rigelig salt i pastavandet.
Skær fenniklen i tynde skiver på langs og læg dem i et stort ovnfast fad, bradepande eller gryde.
Skær baconen i tern og tilsæt til fenniklen.
Trin 2
Tilsæt timian og hvidvin og bag det i 15 min.
Kog pastaen så det passer med tidspunktet, hvor urterne og bacon er bagt færdigt.
Hak persillen og skær smøret i store tern.
Trin 3
Tilsæt pastaen og smøret til fadet og vend godt rundt.
Kogevandet fra pastaen skal ikke kasseres.
Trin 4
Tilsæt revet ost, persille og friskkværnet peber.
Tilsæt kogevandet fra pastaen undervejs, når retten suger til sig.
Trin 5
Bliv ved med at vende retten godt rundt, indtil saucen får en cremet konsistent.
Smag til om retten skal have mere salt.
Fordel i tallerkener og stænk lidt olivenolie henover.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.