Palak paneer
Denne spinatbaserede karryret er både smuk, velsmagende og sund
Denne spinatbaserede karryret er både smuk, velsmagende og sund
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.5 tsk. | Chilipulver |
0.5 tsk. | Bukkehorn |
0.5 tsk. | Kardemomme |
0.5 tsk. | Spidskommen *Krydderierne kan også ersattes med 1 spsk. garam masala |
75 gr. | Smør |
1 spsk. | Ingefær |
3 stk. | Hvidløgsfed |
1 stk. | Løg |
300 gr. | Spinat |
2 stk. | Chilier *grønne |
1 stk. | Lime |
4 dl. | Basmatiris |
100 gr. | Paneer *Man kan også bruge halloumi |
Kog risene
Kog risene som du foretrækker at koge ris.
Steg løg og krydderier
Stød eller kværn krydderierne.
Hak løget og riv 1/3 af hvidløget og al ingefæren på den fine side af et rivejern.
Smelt 2/3 af smørret i en gryde, tilsæt halvdelen af krydderiblandingen og lad det riste et par minutter.
Tilsæt løget, hvidløget og ingefæren og lad det stege ydereligere 5 minutter ved jævnlig omrøring.
Lav spinatpureen
Kom spinaten i gryden, kom låg på og lad det dampe i ca. 5 minutter, indtil spinaten er helt mør.
Kom massen i en blender eller et højt glas (til stavblender) sammen med 1 dl vand, chilien og saften fra limen og kør det på høj hastighed, indtil det bliver til en homogen creme. Kom det tilbage i gryden. Smag det til med, salt peber og lidt sukker og varm det op med tern af paneer.
Topping og anretning
Kom resten af smørret i gryden med resten af hvidløget hvidløget og resten af krydderiblandingen. Varm det op, og lad det stege, indtil den kraftige duft af hvidløg aftager. Krydr med lidt salt.
Top Palak Paneeren med kryddersmørret og servér sammen med kogte ris.
Uhh og lav endelig dette dejlige Naanbrød til.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.