Mayu – Sort hvidløgsolie

Flydende black garlic

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS10% af daglig mad-relateret maxudledning

Flydende black garlic

Opskriften giver cirka en halv liter sort hvidløgsolie. Det er svært at lave mindre. Tilgengæld er det fantastisk på næsten alt. F.eks grillede grøntsager, cremer, supper og dips.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
10 stk.Kinesiske hvidløg
2.5 dl.Vegetabilsk olie
2.5 dl.Sesamolie
Del ingrediensliste

Riv hvidløget

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern.

Steg hvidløget

Kom hvidløget i en kasserolle med den neutrale olie. Varm den op ved middel varme, så det simrer stille og roligt. Hvidløget skal simre, indtil det størstedelen er blevet helt sort – det tager ca. 45 minutter under jævnlig omrøring. Først bliver de gyldne, så brune og til sidst sorte. Undervej vil hvidløget sætte sig fast til panden og blive meget hårdt. Her er det nemmest at røre rundt i det med en træske.

Blend massen

Når ca. halvdelene af hvidløget er blevet sort, kommes det i en blender sammen med stegeolien og sesamolien. Blend, indtil det bliver homogent.

Brug f.eks olien til denne strandkrabbe ramen.

Gem olien i plastikbøtte på køl og bland den rundt med en ske hver gang du skal bruge den.