Smørpocheret torsk med blancheret kål

Du kommer aldrig til at tilberede fisk på en anden måde

► Afspil Video

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.7 KG CO2 PR. PRS52% af daglig mad-relateret maxudledning

Du kommer aldrig til at tilberede fisk på en anden måde

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
600 gr.Torskefilet
*Eller anden hvid fisk
250 gr.Smør
6 stk.Grønkålsstilke
0.25 stk.Spidskål
0.25 stk.Savoykål
0.25 stk.Rødkål
10 stk.Rosenkål
Del ingrediensliste

Trin 1

Sørg for, at der ikke er nogen ben i fileterne. Hvis der er ben, kan de skæres væk, ved at skære ned langs med dem. Salt torsken godt på begge sider og lad den stå i en halv time. Gerne længere.

Det giver en god smag til fisken, og gør den mere fast.

Trin 2

Fyld en gryde med vand og få det op at koge.  Tænd en ovn på 100 graders varmluft.

Trin 3

Pil lagene i rosenkålen eller flæk dem i halve. Pil lagene i savoy-, spids- og rødkål fra hinanden og skær i mundrette størrelser. Pil grønkålen fra dens stilke og skyl det hele i vand.

 

Vi har lavet en plakat med alle de forskellige kålsorter. Se den her.

Trin 4

Kom kålen ned i det kogende vand i et minuts tid og kom det efterfølgende i koldt vand vha. en hulske.

Trin 5

Skær smøren i tern og kom i et fad. Fadet må helst ikke være for stort, da smøren skal dække fisken, når det smelter. Placer fisken oven på smøren.

Trin 6

Bag fisken i ca. 20-30 minutters tid. Man skal kunne stikke en finger igennem kødet uden den store modstand. Skindet skal slippe fisken.

Trin 7

Få kålen drænet godt for vand (kom det evt. i en salatslynge), så der ikke er for meget vand i det.

Smag det til med citron, salt og olivenolie.

Trin 8

Server fisken ovenpå kålen og kom rigeligt med fiske-/smørsovs ovenpå.