Sørg for, at der ikke er nogen ben i fileterne. Hvis der er ben, kan de skæres væk, ved at skære ned langs med dem. Salt torsken godt på begge sider og lad den stå i en halv time. Gerne længere.
Smørpocheret torsk med blancheret kål
Du kommer aldrig til at tilberede fisk på en anden måde
► Afspil VideoDu kommer aldrig til at tilberede fisk på en anden måde
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
600 gr. | Torskefilet *Eller anden hvid fisk |
250 gr. | Smør |
6 stk. | Grønkålsstilke |
0.25 stk. | Spidskål |
0.25 stk. | Savoykål |
0.25 stk. | Rødkål |
10 stk. | Rosenkål |
Trin 1
Trin 2
Fyld en gryde med vand og få det op at koge. Tænd en ovn på 100 graders varmluft.
Trin 3
Pil lagene i rosenkålen eller flæk dem i halve. Pil lagene i savoy-, spids- og rødkål fra hinanden og skær i mundrette størrelser. Pil grønkålen fra dens stilke og skyl det hele i vand.
Trin 4
Kom kålen ned i det kogende vand i et minuts tid og kom det efterfølgende i koldt vand vha. en hulske.
Trin 5
Skær smøren i tern og kom i et fad. Fadet må helst ikke være for stort, da smøren skal dække fisken, når det smelter. Placer fisken oven på smøren.
Trin 6
Bag fisken i ca. 20-30 minutters tid. Man skal kunne stikke en finger igennem kødet uden den store modstand. Skindet skal slippe fisken.
Trin 7
Få kålen drænet godt for vand (kom det evt. i en salatslynge), så der ikke er for meget vand i det.
Smag det til med citron, salt og olivenolie.
Trin 8
Server fisken ovenpå kålen og kom rigeligt med fiske-/smørsovs ovenpå.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.