Aubergine Donburi
Forloren ål

Forloren ål
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Auberginer |
1 stk. | Hvidløg |
1 dl. | Soyasauce |
0.5 dl. | Riseddike |
1 spsk. | Sukker |
3 spsk. | Hoisinsauce |
3 dl. | Sushiris |
Auberginen
Skræl auberginerne, halvér dem, og overfør til en gryde.
Hæld vand i gryden, så det dækker bunden ca. 1 cm. op ad kanten.
Kom låg på gryden, og lad auberginen dampe i ca. 15 minutter, indtil de er helt møre.
Lad auberginerne køle lidt af. Flæk den på midten uden at skære hele vejen igennem. Rids auberginen langs med snittet, så den har snit hele vejen på indersiden.

GLACERINGSLAGEN
Riv hvidløget ned i en skål, tilsæt resten af ingredienserne til saucen, og bland det godt sammen.
STEGNING
Varm en pande op ved høj varme.
Steg auberginen i lidt olie med den ridsede side nedad i ca. 1 minut, indtil den har fået godt med farve.
Vend auberginen, og tilsæt et par spiseskefulde af glaceringslagen.
Lad det simre, indtil det bliver tykt omkring auberginen.
SERVERING
Anret auberginen med en portion ris, og hæld glaseringslagen
henover.
Fintsnittet spidskål, et blødkogt æg og syltet grønt.

Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

Aubergine Donburi
