Aubergine Donburi

Forloren ål

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS21% af daglig mad-relateret maxudledning

Forloren ål

Donburi er en japansk ret, hvor en eller flere ingredienser tilberedes i en sauce typisk bestående af dashi (fiske- og tangfond) og soyasauce og serveres over en skål ris. Det er lidt en japansk biksemad, hvor mere eller mindre alt kan bruges, også rester fra dagen før. Vi laver den med aubergine, som først dampes (dette er vigtigt, da auberginen ellers vil få en ubehagelig sej struktur og en bitter eftersmag) og derefter steges hårdt, inden den glaceres i saucen.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Auberginer
1 stk.Hvidløg
1 dl.Soyasauce
0.5 dl.Riseddike
1 spsk.Sukker
3 spsk.Hoisinsauce
3 dl.Sushiris
Del ingrediensliste

Auberginen

Skræl auberginerne, halvér dem, og overfør til en gryde.

Hæld vand i gryden, så det dækker bunden ca. 1 cm. op ad kanten.

Kom låg på gryden, og lad auberginen dampe i ca. 15 minutter, indtil de er helt møre.

Lad auberginerne køle lidt af. Flæk den på midten uden at skære hele vejen igennem. Rids auberginen langs med snittet, så den har snit hele vejen på indersiden.

GLACERINGSLAGEN

Riv hvidløget ned i en skål, tilsæt resten af ingredienserne til saucen, og bland det godt sammen.

STEGNING

Varm en pande op ved høj varme.

Steg auberginen i lidt olie med den ridsede side nedad i ca. 1 minut, indtil den har fået godt med farve.

Vend auberginen, og tilsæt et par spiseskefulde af glaceringslagen.
Lad det simre, indtil det bliver tykt omkring auberginen.

SERVERING

Anret auberginen med en portion ris, og hæld glaseringslagen
henover.

Fintsnittet spidskål, et blødkogt æg og syltet grønt.