Bønner i bouillon
I al sin enkelthed
I al sin enkelthed
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Limabønner *Eller andre tørrede bønner og ærter. Skal udblødes natten over. |
1 bdt. | Krydderurter |
1 l. | Hønsebouillon |
1 stk. | Citron |
1 spsk. | Olivenolie |
Udblød bønnerne
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand natten over.
Kog bønnerne
Dræn bønnerne for vand, og skyl dem godt igennem.
Kom dem i en gryde, og hæld vand i, indtil det dækker et stykke over bønnerne.
Tilsæt krydderurterne, og få vandet op at simre i ca. 1-2 timer, indtil bønnerne er blevet møre, med et behageligt bid.
Krydr vandet godt med salt. Vandet skal smages så meget til, som man gerne vil have bønnerne skal smage.
Lad bønnerne afkøle i kogevandet, før kogevandet bliver sigtet fra.
Kog bouillonen
Hæld bouillonen i en gryde, og varm den op. Reducér den til en ønsket intensitet, og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme. Halvér citronen, og steg den i lidt olie på skæresiden, indtil den bliver branket på overfladen. Smag suppen til med den brankede citronsaft og olivenolie.
Servering
Fordel bønnerne i dybe tallerkener, og hæld den varme suppe henover. Spis den som den er eller riv en fast lagret ost over. Du kan også tilføje en god hjemmerørt Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål eller en Ufiltreret ramsløgsolie. Spis masser grillet surdejsbrød til.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.