Ufiltreret ramsløgsolie

En slags tynd pesto

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS14% af daglig mad-relateret maxudledning

En slags tynd pesto

Den her opskrift er en variation over vores almindelige grønne olie, hvor olien ikke filtreres og derfor er en tykkere og mere intens sovs som er perfekt ovenpå f.eks pizza eller pasta.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
250 gr.Ramsløg
500 gr.Rapsolie
*(ikke koldpresset) eller anden smagsneutral olie
Del ingrediensliste

Skyl bladene

Riv bladene fra stilken på urten, og skyl dem. Afdryp dem grundigt for vand i en salatslynge eller i et tørt klæde.

Blend olien

Kom bladene i en blender, og tilsæt olien. Blend ramsløget i 7 minutter ved maksimal hastighed.

Hvis du ønsker en filtreret olie kan du følge opskriften her.

Kom olien på flaske

Hæld olien i en flaske eller på et glas gennem en tragt. Opbevar olien aflukket på køl – helst frost.

Gem olien og brug den som topping på salater, pizza, pastaretter eller Bagt blomkål.

Olien holder sig godt men mister både farve og smag over tid.