Næsten vegetarisk butter chicken med svampe
En dyb og særligt selskabelig oplevelse.

En dyb og særligt selskabelig oplevelse.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.5 dl. | Vegetabilsk olie |
5 stk. | Hvidløgsfed |
2 stk. | Røde tørrede thaichilier |
2 stk. | Chilier |
4 stk. | Løg |
2 spsk. | Ingefær |
5 spsk. | Spidskommen, hele |
3 spsk. | Korianderfrø |
2 tsk. | Kardemomme |
0.5 spsk. | Sort peber |
2 tsk. | Fennikelfrø, hele |
2 stk. | Stjerneanis |
10 stk. | Nelliker, hele |
1 stk. | Kanelstang |
3 stk. | Laurbærblade |
0.5 tsk. | Muskatnød |
200 gr. | Smør *eller ghee |
100 gr. | Tomatpure |
800 ml. | Tomatpassata |
1 l. | Hønsebouillon *Eller grøntsagsbouillon (i så fald er retten vegetarisk) |
500 gr. | Svampe *Fx svovlporresvamp, kejserhatte eller portobello |
5 dl. | Piskefløde |
Lav sovsebasen
Kom olien, løget, hvidløget, chilierne, ingefæren op i en blender.
Kør blenderen ved høj hastighed, indtil det er blevet til en homogen grødet masse.
Garam Marsalaen
Kom alle ingredienserne, på nær muskatnød, i en tør pande, og varm op ved middel varme i ca. 5 minutter under jævnlig om røring, indtil der dufter kraftigt. Krydderierne må ikke brænde på.
Riv muskatnødden ned i en morter eller en lille blender.
Kom de ristede krydderier i morteren, og stød (eller blend) dem, indtil det bliver til pulver.
Rør sovsen
Kom halvdelen af smørret i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme.
Hæld sovsebasen i smørret, og lad det simre i ca. 10 minutter under omrøring.
Tilsæt krydderiblandingen og tomatpureen, og steg i yderligere 5 minutter under omrøring.
Tilsæt tomatpassataen og hønsefonden, og lad retten simre i 1 time under låg.
Skær svampene i stykker på ca. 2 x 2 cm, kom dem i gryden, og lad dem simre i yderligere 15 minutter.
Rør fløden og resten af smørret i gryden, og smag til med salt og peber.

Servering
Server retten med kogte ris, Naanbrød, og raita.

Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
