Næsten vegetarisk butter chicken med svampe

En dyb og særligt selskabelig oplevelse.

Tid

120 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS40% af daglig mad-relateret maxudledning

En dyb og særligt selskabelig oplevelse.

Denne opskrift som minder om indisk butter chicken, men er lavet med svampe i stedet for kylling og er næsten vegetarisk. Dvs. vi bruger hønsefond i sovsen som giver en dyb og intens smag til hele retten. Du kan dog sagtens lave den med grøntsagsfond og i så fald er retten helt vegetarisk. Hvis du ikke har lyst til at lave garam marsalen selv, kan du bruge 8 spsk af en forbandet i stedet.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
0.5 dl.Vegetabilsk olie
5 stk.Hvidløgsfed
2 stk.Røde tørrede thaichilier
2 stk.Chilier
4 stk.Løg
2 spsk.Ingefær
5 spsk.Spidskommen, hele
3 spsk.Korianderfrø
2 tsk.Kardemomme
0.5 spsk.Sort peber
2 tsk.Fennikelfrø, hele
2 stk.Stjerneanis
10 stk.Nelliker, hele
1 stk.Kanelstang
3 stk.Laurbærblade
0.5 tsk.Muskatnød
200 gr.Smør
*eller ghee
100 gr.Tomatpure
800 ml.Tomatpassata
1 l.Hønsebouillon
*Eller grøntsagsbouillon (i så fald er retten vegetarisk)
500 gr.Svampe
*Fx svovlporresvamp, kejserhatte eller portobello
5 dl.Piskefløde
Del ingrediensliste

Lav sovsebasen

Kom olien, løget, hvidløget, chilierne, ingefæren op i en blender.

Kør blenderen ved høj hastighed, indtil det er blevet til en homogen grødet masse.

Garam Marsalaen

Kom alle ingredienserne, på nær muskatnød, i en tør pande, og varm op ved middel varme i ca. 5 minutter under jævnlig om­ røring, indtil der dufter kraftigt. Krydderierne må ikke brænde på.

Riv muskatnødden ned i en morter eller en lille blender.
Kom de ristede krydderier i morteren, og stød (eller blend) dem, indtil det bliver til pulver.

Rør sovsen

Kom halvdelen af smørret i en stor gryde, og varm op ved middelhøj varme.
Hæld sovsebasen i smørret, og lad det simre i ca. 10 minutter un­der omrøring.
Tilsæt krydderiblandingen og tomatpureen, og steg i yderli­gere 5 minutter under omrøring.
Tilsæt tomatpassataen og hønsefonden, og lad retten simre i 1 time under låg.
Skær svampene i stykker på ca. 2 x 2 cm, kom dem i gryden, og lad dem simre i yderligere 15 minutter.
Rør fløden og resten af smørret i gryden, og smag til med salt og peber.

Servering

Server retten med kogte ris, Naanbrød, og raita.