Cassoulet

En klassiker fra den del af Frankrig, hvor de kindkysser mindst 4 gange

► Afspil Video

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS22% af daglig mad-relateret maxudledning

En klassiker fra den del af Frankrig, hvor de kindkysser mindst 4 gange

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
120 gr.Hvide bønner
*Udblødte natten over eller fra dåse
1 stk.Gulerod
0.25 stk.Løg
0.5 stk.Hvidløgsfed
2 stk.Baconskiver
1 spsk.Tomatpure
2 dl.Vand
0.25 stk.Citron
0.5 stk.Bullionterning
2 stk.Persillekviste
*Eller anden foretrukken urt
1 spsk.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Skræl gulerødderne, pil løg og hvidløg og skær det hele i grove skiver.

Trin 2

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne og baconen i olie under omrøring i 5 min.

Tilsæt bønnerne og steg yderligere 1 minut under omrøring.

Trin 3

Gør plads i gryden til at stege tomatpureen i ca 1/2 minut.

Tilsæt vandet og bouillonen og lad det simre i ca. 15 min.

Hvis man selv har udblødt bønnerne, skal det simre ca. dobbelt så længe.

Trin 4

Hak og tilsæt urterne til retterne og smag til med salt og citronsaft.

Trin 5

Fordel retten i dybe skåle og top med urter og olivenolie.