Skræl gulerødderne, pil løg og hvidløg og skær det hele i grove skiver.

En klassiker fra den del af Frankrig, hvor de kindkysser mindst 4 gange
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
120 gr. | Hvide bønner *Udblødte natten over eller fra dåse |
1 stk. | Gulerod |
0.25 stk. | Løg |
0.5 stk. | Hvidløgsfed |
2 stk. | Baconskiver |
1 spsk. | Tomatpure |
2 dl. | Vand |
0.25 stk. | Citron |
0.5 stk. | Bullionterning |
2 stk. | Persillekviste *Eller anden foretrukken urt |
1 spsk. | Olivenolie |
Trin 1
Trin 2
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg grøntsagerne og baconen i olie under omrøring i 5 min.
Tilsæt bønnerne og steg yderligere 1 minut under omrøring.
Trin 3
Gør plads i gryden til at stege tomatpureen i ca 1/2 minut.
Tilsæt vandet og bouillonen og lad det simre i ca. 15 min.
Trin 4
Hak og tilsæt urterne til retterne og smag til med salt og citronsaft.
Trin 5
Fordel retten i dybe skåle og top med urter og olivenolie.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.

Østershat au poivre

Asparges en papilotte
© Planetarisk kogebog 2025