Chili sin carne

I vores øjne, et eksempel på den perfekte hverdagsret

► Afspil Video

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS26% af daglig mad-relateret maxudledning

I vores øjne, et eksempel på den perfekte hverdagsret

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
400 gr.Tomater
2 stk.Jalapeños
*Eller alm. røde chilier
1 stk.Løg
2 stk.Hvidløgsfed
1 tsk.Spidskommen, stødt
1 tsk.Korianderfrø, stødt
240 gr.Kidneybønner
*Udblødte, kogte og drænet for vand.
4 spsk.Creme Fraiche 38%
4 stk.Korianderkviste
3 spsk.Vegetabilsk olie
1 stk.Brød
*Til servering
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm en ovn til 250 grader.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Flæk løget og læg på bagepladen sammen med hele tomater, jalapenos og hvidløg. Bag dem i ovnen, indtil de er gennemtilberedte og brankede i overfladen. Ca. 20 min.

Trin 2

Pil løg og hvidløg og skær grøntsagerne ud i mundrette stykker.

Trin 3

Varm en gryde op ved høj varme og tilsæt olien. Olien skal være rigtig varm, så grøntsagerne lige bliver “skoldet”. Steg de bagte grøntsager og tilsæt spidskommen, korianderfrø, bønner og hæld vand i, indtil det dækker. Lad det simre under låg i ca. 10 min.

Trin 4

Smag chilien til med salt og top med urter og creme fraiche.

Servér brød til.