Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges

Kålskud FTW

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS19% af daglig mad-relateret maxudledning

Kålskud FTW

Fra April til maj kommer kålplanterne med nye topskud. Disse kan høstes og er en udsøgt delikatesse. Man kan også plukke de nye rapsblomster eller købe forædlede sorter som aspargesbroccoli eller flower spruts. Er ærterne og aspargesene ikke kommet endnu kan man sagtens lave denne ret udelukkende med kålskud. De er nemlig den første afgrøde som kommer. Forholdet mellem de forskellige ingredienser er ikke så vigtige i denne ret.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
8 stk.Grønne asparges
8 stk.Radiser
100 gr.Grønne ærter
*bælgede
200 gr.Muslinger
*rensede
500 gr.Grønkål
1 bdt.Dild
100 gr.Smør
*koldt
Del ingrediensliste

Forebered ingredienserne

Skræl den nederste del af aspargesene og skær dem i mundrette stykker.

Bælg ærterne og skyl radiserne grundigt, men lad dem være hele.

Pluk kål og dild i mundrette topskud.

Skær smørret i tern.

Damp muslingerne

Varm en stor gryde op ved høj varme.

Kom muslingerne i gryden med 1 spsk. vand og lad muslingerne dampe, indtil de åbner sig.

Tilsæt grøntsager og smør

Under fortsat høj varme, tilsættes halvdelen af alle grøntsagerne og urterne.

Rør det forsigtigt rundt, indtil næsten al væden er opløst.

Tilsæt resten af grøntsagerne og urterne. Skru lidt ned for varmen og tilsæt smørret under omrøring, indtil væden bliver cremet.

Smag sovsen til med salt og peber og servér straks.

Spis denne ret som en let frokost, eller server med brød, eller kartofler til aftensmad.