Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges
Kålskud FTW
Kålskud FTW
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
8 stk. | Grønne asparges |
8 stk. | Radiser |
100 gr. | Grønne ærter *bælgede |
200 gr. | Muslinger *rensede |
500 gr. | Grønkål |
1 bdt. | Dild |
100 gr. | Smør *koldt |
Forebered ingredienserne
Skræl den nederste del af aspargesene og skær dem i mundrette stykker.
Bælg ærterne og skyl radiserne grundigt, men lad dem være hele.
Pluk kål og dild i mundrette topskud.
Skær smørret i tern.
Damp muslingerne
Varm en stor gryde op ved høj varme.
Kom muslingerne i gryden med 1 spsk. vand og lad muslingerne dampe, indtil de åbner sig.
Tilsæt grøntsager og smør
Under fortsat høj varme, tilsættes halvdelen af alle grøntsagerne og urterne.
Rør det forsigtigt rundt, indtil næsten al væden er opløst.
Tilsæt resten af grøntsagerne og urterne. Skru lidt ned for varmen og tilsæt smørret under omrøring, indtil væden bliver cremet.
Smag sovsen til med salt og peber og servér straks.
Opskrifter og teknikker til skånsomt fanget, lokal, vild fisk
Østers med dildolie og æble
Hjemmelavede vafler med stenbidderrogn, creme fraiche og rødløg
© Planetarisk kogebog 2024