En slags Shakshouka
En god start på dagen
En god start på dagen
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.5 stk. | Spidskål |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Peberfrugt |
2 spsk. | Tomatpure |
4 stk. | Æg |
1 dåse | Flåede tomater |
1 tsk. | Spidskommen, stødt |
1 tsk. | Korianderfrø, stødt |
1 tsk. | Røget paprika |
Steg spidskålen
Varm en pande, der kan komme i ovnen, op ved høj varme. Flæk spidskålen i ⅛.
Steg spidskålstykkerne i et godt skvæt olie i ca. 3 minutter på skæresiderne, indtil de har fået godt med farve.
Hak grøntsagerne
Hak løget, peberfrugten og hvidløget groft.
Når spidskålen er stegt færdigt, tages de af panden.
Steg de hakkede grøntsager
Skru ned for varmen og kom de hakkede grøntsager i panden og lad dem stege i ca. 5 minutter under omrøring, indtil grøntsagerne bliver gyldne og møre.
Forvarm ovnen ved 180 grader undervarme uden varmluft.
Tilsæt krydderier og tomat
Tilsæt de tørrede krydderier og tomatpureen og steg yderligere et par minutter under omrøring.
Hæld de flåede tomater i panden samme med lidt vand, indtil det dækker fyldet. Lad det simre et par minutter og smag til med salt og peber.
Bag hele retten
Sluk for blusset og kom spidskålen ned i fyldet. Slå æggene henover og rør rundt i æggehviderne, så æggeblommerne ikke bliver hvide, når retten tilberedes.
Bag retten i ca. 15-20 minutter, indtil æggehviderne har sat sig.
Servering
Server retten med godt brød eller couscous.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.