En vegetarburger med bacon

En udogmatisk velsmagende sommerburger

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.6 KG CO2 PR. PRS41% af daglig mad-relateret maxudledning

En udogmatisk velsmagende sommerburger

Anders bor oven over en filial af hamburgerkæden Jagger. Når han sommetider besøger sin underbo, bestiller han altid en vegetarburger med bacon, og ekspedienterne skal som regel have ham til at bekræfte sin bestilling, da den forekommer ualmindelig. Dette er vores hjemmelavede pendant til grillbarens vegetarburger med bacon.

Kategorier:

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Aubergine
1 dl.Hvedemel
1 dl.Rasp
2 stk.Æg
4 stk.Burgerboller
4 stk.Cheddarskive
8 stk.Baconskiver
1 dl.Mayonnaise
1 stk.Rødløg
50 gr.Syltede agurker
Del ingrediensliste

Salt auberginen

Skær auberginen i ca. 2 cm tykke skiver, og krydr dem godt med salt på begge sider, og lad stå i ca. 20 minutter.

Forbered tilbehøret

Skær løget og agurken i skiver. Forbered mayoen i en skål.

Steg baconen ved middelhøj varme på begge sider, indtil det er sprødt. Overfør til en tallerken, og gem fedtet til at stege augerginen.

Forbered 3 dybe tallerkener med hver især hvedemel, pankorasp og et pisket æg.

Steg eller rist bollerne på begge sider, indtil de får godt med farve.

Tilbered auberginen

Vend auberginen i først hvedemelen, så det piskede æg, og til sidst raspen.

Steg auberginen ved middelhøj varme i ca. 2-3 minutter på begge sider i baconfedtet, indtil det har fået en gylden farve, og auberginen er blevet mør.

Læg en osteskive hen over auberginen, kom låg på panden i ca. 30 sekunder, indtil osten er smeltet.

Byg burgeren