En vegetarburger med bacon
En udogmatisk velsmagende sommerburger

En udogmatisk velsmagende sommerburger
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Aubergine |
1 dl. | Hvedemel |
1 dl. | Rasp |
2 stk. | Æg |
4 stk. | Burgerboller |
4 stk. | Cheddarskive |
8 stk. | Baconskiver |
1 dl. | Mayonnaise |
1 stk. | Rødløg |
50 gr. | Syltede agurker |
Salt auberginen
Skær auberginen i ca. 2 cm tykke skiver, og krydr dem godt med salt på begge sider, og lad stå i ca. 20 minutter.
Forbered tilbehøret
Skær løget og agurken i skiver. Forbered mayoen i en skål.
Steg baconen ved middelhøj varme på begge sider, indtil det er sprødt. Overfør til en tallerken, og gem fedtet til at stege augerginen.
Forbered 3 dybe tallerkener med hver især hvedemel, pankorasp og et pisket æg.
Steg eller rist bollerne på begge sider, indtil de får godt med farve.
Tilbered auberginen
Vend auberginen i først hvedemelen, så det piskede æg, og til sidst raspen.
Steg auberginen ved middelhøj varme i ca. 2-3 minutter på begge sider i baconfedtet, indtil det har fået en gylden farve, og auberginen er blevet mør.
Læg en osteskive hen over auberginen, kom låg på panden i ca. 30 sekunder, indtil osten er smeltet.
Byg burgeren
Byg burgeren som du bedst kan lide den. Server f.eks med ovnfritter eller Sommergrøntsager med mayo.


Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
