Evas pasta med brunet smør, valnødder og salvie
Perfekt, enkel pastaret med kun 5 ingredienser
Perfekt, enkel pastaret med kun 5 ingredienser
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Pasta *f.eks rigatoni |
100 gr. | Smør |
50 gr. | Valnødder |
10 stk. | Salviestilke |
50 gr. | Parmesanost |
1 dl. | Olivenolie |
Brun smørret
Kom halvdelen af smøret i en sauter-pande og varm op ved middel varme. Lad smøret stege i 5-10 minutter til det bruser op og bliver brunt. Det er vigtigt at smøren ikke begynder at lugte brændt. Det skal dufte skønt af nødder og blive gyldent brunt.
Resten af smørret skæres i tern.
Kog pastaen
Kog pastaen i rigeligt, saltet, vand som angivet på pakken.
Riv osten på et fint rivejern.
Friter halvdelen af salvien
Kom olien i en pande og varm op ved middelhøj varme. Olien er varm nok, når det bobler omkring stilken på en salviekvist.
Friter bladene i cirka 1 minut til de bliver mørkere og krøller lidt sammen. Dryp af på en tallerken med et stykke køkkenrulle.
Tilsæt valnødder og frisk salvie
Tilsæt valnødderne og den friske salvie, til det brunede smør. Rør under lav varme.
Rør pastaen sammen
Når pastaen er færdig overføres den med en hulske fra gryden til sauterpanden med det brunede smør, nødder og friske salvie. Tag en spiseske og rør det hele grundigt sammen med de kolde smørtern og lidt kogevand fra pastaen. Bliv ved med at røre til smørret og vandet emulgerer til en cremet sauce, der ligger sig som en hinde på pastaen.
Sluk for varmen og rør osten i.
Server
Server med de friterede salvieblade ovenpå.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.