Filetering af torskefisk
Lær at filetere torskefisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.
► Afspil Video
Lær at filetere torskefisk. Vi holder dig I hånden, trin for trin.
Kategorier:
Trin 1
Før en kniv igennem brystet langs brystfinnen.
Skær igennem kødet, så kniven kommer ud på den anden side af bugfinnen.
Trin 2
Før kniven langs gællerne og nakken hele vejen op, hvor de vandretliggende ben blokerer vejen til fileten på den anden side.
Trin 3
Placer kniven med en lille vinkel mod benene ved haleenden. Skær igennem skindet og mærk benene flugte på undersiden af kniven.
Trin 4
Træk kniven med samme vinkel i lange strøg op mod hovedet, imens fileten løsnes fra benene.
Trin 5
Ved hovedenden, når fileten har løsnet sig til omkring bugen, støder man på de tværgående “ribben”.
Trin 6
Vend fisken om på den anden side, så bugen peger mod dig selv.
Trin 7
Placér kniven ved bugen og fortsæt med at skære fileten fri.
Trin 8
Frigør ribbenene, ved at hive op i bugstykket og skær gennem bughinden og benene, til du rammer snittet på den modsatte side og hele fileten løsner sig fra skroget.
Trin 9
Med lange strøg fra halen op mod hovedet frigøres fileten helt fra skroget.
Trin 10
Vend fisken om, og gentag step 1 & 2
Step 1: Før en kniv igennem brystet langs brystfinnen.
Skær igennem kødet, så kniven kommer ud på den anden side af bugfinnen.
Step 2: Før kniven langs gællerne og nakken hele vejen op, hvor de vandretliggende ben blokerer vejen til fileten på den anden side.
Trin 11
Tryk hovedet mod rygsiden, så hovedet løsnes og fisken kan ligge plant.
Trin 12
Vend fisken om på den modsatte side og løsn den anden filet ved at starte oppe fra hovedet.
Trin 13
Teknikken med denne side af fileten er ellers den samme ved den foregående. Lange strøg indtil fileten er fri fra skroget.
Trin 14
For at fjerne bughinden føres kniven ind lige omkring de tværgående ben. Med en lille vinkel op mod hinden, skæres hinden fra i forsigtige strøg.
Trin 15
Hvis skindet skal fjernes:
Læg fileterne med skindsiden nedad og haleenden tættest på dig selv, hvor kniven føres ned til skindet med en lille vinkel på kniven.
Træk i skindet med den ene hånd, imens kniven skubbes væk fra dig selv med samme vinkel på kniven.
Hvis skindet skal blive på kan du springe dette step over.
Trin 16
Kasser de tværgående ben ved at skære lodret langs dem på oversiden og bugsiden.
Brug f.eks filet af torskefisk til denne opskrift på smørpochering.
Lad os lære dig de grundlæggende teknikker som er essentielle for kokkefaget. Her finder du guides til alt fra filetering af fladfisk til finthakning af purløg.

Butterfly filetering af makrel
