Gazpacho

Vi laver den her forret, hver gang vi ikke har tid til at lave forretter

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS31% af daglig mad-relateret maxudledning

Vi laver den her forret, hver gang vi ikke har tid til at lave forretter

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Peberfrugt
2 stk.Bladselleristængeler
1 stk.Agurk
2 stk.Tomater
1 stk.Hvidløgsfed
1 stk.Chili
1 stk.Citron
2 spsk.Olie
6 stk.Persillekviste
1 dl.Græskarkerner
1 dl.Olivenolie
Del ingrediensliste

Trin 1

Ønsker man lidt røget smag til sin gazpacho, kan man vælge at grille nogle af ingredienserne. Agurk, tomat og peberfrugt er oplagte til den høje varme, og kan sagtens blive sorte på overfladen og stadig udvikle masser af velsmag.

Hvis man ikke har en tændt grill, kan man også branke ingredienserne direkte over gasflammer eller på en tør pande, der er rygende varm.

Trin 2

Peberfrugt, selleri, agurk, tomat, chili og hvidløg skæres i mindre stykker og kommes i en skål eller beholder, der gerne er smal og høj. Det gør det nemmere at bruge stavblenderen.

Ønsker man en gazpacho, der ikke er så grov, kan man med fordel bruge en foodprocessor.

Trin 3

Kom citronsaft og rapsolie i og blend til det hele har en cremet konsistens. Smag til med salt.

Trin 4

Gazpachoen kan serveres simpelt med et godt skvæt olivenolie, men kan også anrettes med persille og ristede græskarkerner.