Grillet ørred med porrer og spinat

I grillsæsonen laver vi den her ret minimum en gang om ugen

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.9 KG CO2 PR. PRS64% af daglig mad-relateret maxudledning

I grillsæsonen laver vi den her ret minimum en gang om ugen

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
150 gr.Ørredfilet
*eller laks
1 stk.Porre
50 gr.Spinat
3 stk.Dildkviste
0.25 dl.Piskefløde
1 spsk.Eddike
*eller citronsaft
Del ingrediensliste

Trin 1

Forvarm kul til at grille fisk og porre.

Man kan sagtens bruge en pande i stedet for en grill.

Trin 2

Krydr fisken med salt på begge sider.

Trin 3

Skær bunden og den trævlede del af porren fra. Flæk den på midten og grill den ca. 5 min på hver side. Den skal være mør helt ind til midten og må gerne få masser af farve. Smages til med salt.

Trin 4

Hæld fløde og eddike i en skål og krydr med salt. Pluk spinatbladene ned i skålen og tilsæt grofthakket dild. Vend salaten rundt og smag til med evt. ekstra salt og eddike.

Trin 5

Læg fiskens skindside på grillen og lad det stege i 3 min.

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut.

Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Trin 6

Adskil porrelagene lidt og fordel dem ud på tallerkener. Læg fisken henover og anret med spinatsalaten.