Bbq lammespyd
Røget paprika er din genvej til sydstatshimlen i denne simple BBQ-opskrift
► Afspil VideoRøget paprika er din genvej til sydstatshimlen i denne simple BBQ-opskrift
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Lammekød *Alle udskæringer kan bruges. Kan udskiftes med oksekød. |
100 gr. | Brun farin |
1 spsk. | Tomatpure |
2 spsk. | Soyasauce |
1 spsk. | Eddike |
1 tsk. | Chilipulver |
1 tsk. | Røget paprika |
2 tsk. | Spidskommen, stødt |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Trin 1
Bland alle ingredienser, undtagen kødet, i en skål. Pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern og bland marinaden godt rundt.
Trin 2
Skær kødet i store chunks og vend det godt rundt i marinaden.
Lad det hvile så længe som muligt. Natten over er at foretrække, men et par timers marinering giver også et super resultat.
Trin 3
Kom kødet på spyd og læg dem op i et nyt fad. Sørg for der er en god afstand fra skaftet på spydet til kødet, så det er nemmere at vende spydene, uden at brænde sig.
Trin 4
Varm en grill, pande eller ovn op ved maksimal temperatur.
Steg spydene i ca. 1,5 min. på hver side, så kødet får godt med farve.
I en ovn skal spydene grilles ca. 8 min.
Trin 5
Servér kødet med en frisk salat og nye danske kartofler, til din karryret eller som fyld til hjemmelavede chapati.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.