Bbq lammespyd
Røget paprika er din genvej til sydstatshimlen i denne simple BBQ-opskrift
► Afspil VideoRøget paprika er din genvej til sydstatshimlen i denne simple BBQ-opskrift
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Lammekød *Alle udskæringer kan bruges. Kan udskiftes med oksekød. |
100 gr. | Brun farin |
1 spsk. | Tomatpure |
2 spsk. | Soyasauce |
1 spsk. | Eddike |
1 tsk. | Chilipulver |
1 tsk. | Røget paprika |
2 tsk. | Spidskommen, stødt |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Trin 1
Bland alle ingredienser, undtagen kødet, i en skål. Pil hvidløget og riv det på den fine side af et rivejern og bland marinaden godt rundt.
Trin 2
Skær kødet i store chunks og vend det godt rundt i marinaden.
Lad det hvile så længe som muligt. Natten over er at foretrække, men et par timers marinering giver også et super resultat.
Trin 3
Kom kødet på spyd og læg dem op i et nyt fad. Sørg for der er en god afstand fra skaftet på spydet til kødet, så det er nemmere at vende spydene, uden at brænde sig.
Trin 4
Varm en grill, pande eller ovn op ved maksimal temperatur.
Steg spydene i ca. 1,5 min. på hver side, så kødet får godt med farve.
I en ovn skal spydene grilles ca. 8 min.
Trin 5
Servér kødet med en frisk salat og nye danske kartofler, til din karryret eller som fyld til hjemmelavede chapati.
Retter der med fordel kan tilberedes udendørs på grill.