Escalivada
Ud af asken

Ud af asken
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Aubergine |
3 stk. | Løg |
2 stk. | Røde peberfrugter |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Bag grøntsagerne
Forvarm ovnen til 250 °C
Dæk en bradepande med bagepapir.
Prik huller i auberginen, så den ikke eksploderer under bagningen.
Kom løget, auberginen og peberfrugten med deres skræl på bagepladen, bag dem i ca. 45 minutter, og vend dem løbende, indtil de er helt møre og brankede. Løgene skal ofte have lidt kortere tid.
Lav marinaden
Riv hvidløget ned i en skål, dæk med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Seervering
Pil skrællen af de bagte grøntsager, skær i grove skiver, overfør til et fad, og top med hvidløgsolien.
Server f.eks sammen med stracciatella, ansjoser, brød og en Hummus på hvide bønner.

Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

En slags cæsarsalat

Dumplings med tørrede rejer og chili ponzu
© Planetarisk kogebog 2025