Escalivada
Ud af asken
Ud af asken
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Aubergine |
3 stk. | Løg |
2 stk. | Røde peberfrugter |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Bag grøntsagerne
Forvarm ovnen til 250 °C
Dæk en bradepande med bagepapir.
Prik huller i auberginen, så den ikke eksploderer under bagningen.
Kom løget, auberginen og peberfrugten med deres skræl på bagepladen, bag dem i ca. 45 minutter, og vend dem løbende, indtil de er helt møre og brankede. Løgene skal ofte have lidt kortere tid.
Lav marinaden
Riv hvidløget ned i en skål, dæk med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Seervering
Pil skrællen af de bagte grøntsager, skær i grove skiver, overfør til et fad, og top med hvidløgsolien.
Server f.eks sammen med stracciatella, ansjoser, brød og en Hummus på hvide bønner.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.
Rødbede tonnato
Braiseret endive med honning og hasselnødder
© Planetarisk kogebog 2024