Henkogte tomater
At putte sommeren på glas
At putte sommeren på glas
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Tomater *Eller den mængde der passer til sine syltetøjsglas |
1 bdt. | Krydderurter |
0.5 dl. | Olivenolie |
Opskrift
Kom tomaterne i spilkogende vand i ca. 30 sekunder, og overfør efterfølgende til en balje med koldt vand. Når tomaterne er afkølet, hældes vandet fra, og skrællen pilles af.
Vend tomaterne med olivenolie, salt og evt. krydderurter. Kom tomaterne i syltetøjsglas, fyld dem 4/5 op, og dæk dem med vand. Kom låget løst på, og overfør glassene til en stor flad gryde. Hæld vand i gryden, indtil det dækker ca. halvvejs op ad glasset. Få vandet op at simre, og lad tomaterne tilberede i 3 timer. Sluk for varmen, og skru lågene godt på.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.
Rødbede tonnato
Braiseret endive med honning og hasselnødder
© Planetarisk kogebog 2024