Svampe i dild og rejer

Champignon I fåreklæder

Tid

45 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS28% af daglig mad-relateret maxudledning

Champignon I fåreklæder

Dette er vores genfortolkning af den klassiske danske ret lam i dild og rejer, der er sådan en ret der appelerer til hjertet. Vi har byttet lam ud med champignon, men saucen får rigeligt dybde af hønse-bouillon og ansjosfileter.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
400 gr.Champignon
2 stk.Gulerødder
1 stk.Løg
2 stk.Ansjosfileter
*kan udelades
1 dl.Hvidvin
2.5 dl.Piskefløde
0.5 l.Hønsebouillon
1 kg.Kartofler
1 bdt.Dild
100 gr.Rejer
Del ingrediensliste

Gryderetten

Varm ovnen op ved 250 grader over varme og dæk en bageplade med bagepapir.

Pil stokkene af svampene og hak dem fint.

Spred svampehovederne ud på bagepladen og vend med lidt olie og salt. Bag svampene i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Hak guleroden og løget fint.

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Steg de hakkede svampe, løget og guleroden i lidt olie i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne og møre.

Hak ansjoserne fint og kom dem i gryden sammen med hvidvinen. Lad hvidvinens alkohol dampe af og tilsæt fløden og hønsebouillonen.

Lad retten simre, indtil sovsen begynder at tykne og smag til med salt og peber.

Servering

Lige før servering tilsættes finthakket dild og rejerne. Servér sammen med de kogte kartofler.