Hummus på hvide bønner
Hvilket måltid løftes ikke af en creme?

Hvilket måltid løftes ikke af en creme?
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
200 gr. | Hvide bønner *Tørret vægt. 120 g pr. person, hvis der bruges fra dåse. |
1 stk. | Løg |
0.5 dl. | Olivenolie |
1 stk. | Citron |
Bønnerne
Hvis der bruges tørrede bønner, skal de udblødes i rigeligt koldt vand natten over. Kog bønnerne i frisk vand i 1 time, indtil de er helt møre. Gem evt. en spiseskefuld kogte bønner til servering.
Løget
Pil løget, skær det i tynde skiver og overfør til en pande og hæld lidt olie i. Varm panden op ved middel varme med låg på. Lad løget dampe i ca. 5 min. under jævnlig omrøring, indtil det er blevet helt blødt. Løget behøver ikke tage farve.

Cremen
Dræn bønnerne for kogevandet (gem kogevandet) og overfør til en blender sammen med de bløde løg, olivenolien og revet citronskal. Blend det hele i et par min., indtil det bliver en helt fin puré. Hvis blenderen ikke kan få fat, tilføres kogevandet lidt efter lidt, indtil den kan.
Smages til med citronsaft, salt og peber.

Serveringen
Overfør den færdige hummus til en dyb skål eller tallerken, og top med olivenolie og de hele kogte bønner.

Saucer og dyppelse der tømmer dit brødlager.

Ufiltreret ramsløgsolie
