Grøn salat med ærter
Tricket til en god salat er at lave mere dressing end man tror
Tricket til en god salat er at lave mere dressing end man tror
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 dl. | Olivenolie |
0.25 dl. | Hvidvin |
2 stk. | Hvidløgsfed |
200 gr. | Grønne ærter |
1 bdt. | Dild |
0.5 spsk. | Sennep |
1 bdt. | Purløg |
2 stk. | Salathoveder *Fx egeblad, hjerte, romaine, lollo eller frisée |
Vinaigretten
Hæld olivenolien og eddiken i den største skål, du har, tilsæt revet hvidløg og ærter, og pluk dildskuddene ned i.
Rør det godt rundt, og tilsæt senneppen, indtil det begynder at blive tykt, men stadig skiller lidt. Smages til gentagne gange med salt og peber samt de øvrige ingredienser, hvis det er nødvendigt.
Salaten
Hak purløget så fint som muligt.
Pluk salatbladene ned i en stor balje med vand, og skyl salaten grundigt. Overfør til et viskestykke eller en salatslynge, og tør salaten.
Kom salaten i vinaigretten, vend det grundigt rundt et par minutter.
Overfør til et fad, og top med purløg.
Grønne retter der kan spises som tilbehør eller helt for sig selv.