Hjemmelavede Chapati
Ens dag bliver en lille smule bedre, når man lykkes med at få disse brød til at puste sig selv op som en ballon over flammerne
► Afspil Video
Ens dag bliver en lille smule bedre, når man lykkes med at få disse brød til at puste sig selv op som en ballon over flammerne
Mængde | Ingrediens |
---|---|
500 gr. | Hvedemel |
400 gr. | Vand |
0.5 spsk. | Olie |
2 tsk. | Salt |
Trin 1
Hæld melet op i en stor skål og tilsæt olien, saltet og vandet.
Trin 2
Ælt dejen kun lige indtil den er opløst og lad den hvile i ca 20 min. med et fugtigt klæde henover.
Trin 3
Drys lidt mel ud på et bord og hæld dejen herud. Ælt dejen, indtil den er blød og homogen i strukturen.
Trin 4
Varm en pande op ved middel varme.
Bræk stykker af dejen på størrelse med en blomme.
Rul dem ca. 3 mm flade på et meldrysset bord.
Trin 5
Overfør den rullede dej til den tørre pande. Når brødet begynder at boble i overfladen, vendes dejen over på den anden side.
Hvis der bruges gasblus eller keramisk blus, kan man komme brødet direkte over flammerne eller pladen, så brødet hæver op.
Trin 6
Når brødene er bagt færdigt, overføres de til en kurv med et viskestykke i. Fold viskestykket henover brødene, så de hele tiden er dækket til.
Trin 7
Fyld chapatien med dit foretrukne fyld. F.eks BBQ-marinerede lammespyd eller brug det som brød til den yndlingskarry.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
