Plantebaseret julesteg
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
3 stk. | Gulerødder |
2 stk. | Rødbeder |
1 stk. | Squash |
1 stk. | Bagekartoffel |
6 stk. | Hvidløgsfed |
4 stk. | Æg |
1 dl. | Vegetabilsk olie |
1 dl. | Græskarkerner |
1 dl. | Solsikkefrø |
1 dl. | Sesamfrø |
80 gr. | Smør |
77 gr. | Gedeost |
Trin 1
Skær grøntsagerne tyndt ud med en kartoffelskræller eller et mandolinjern. Hold rødbederne for sig, så de ikke affarver resten. Pil hvidløgene.
Trin 2
Kom godt med salt på det hele, så væsken kan løbe fra.
Trin 3
Bland æg og olie og pisk.
Trin 4
Pres væsken fra de skiveskårede grøntsager og kom dem i æggemassen. Gør det af to omgange, så rødbeder bliver blandet efter de andre.
Trin 5
Smør en rugbrødsform, gerne teflon, med olie og smør. Kom de forskellige kerner i og ryst formen til ligger jævnt på indersiden af formen.
Trin 6
Fordel grøntsagerne, ost og smør på langs med formen i de ønskede lag og afslut med resten kernerne.
Trin 7
Bag i 45 min. på 180 graders varmluft.
Trin 8
Lad terrinen afkøle lidt før den vendes med bunden i vejret på et skærebræt, hvor den kan glide let ud.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.