Grov Cæsar med spejlæg
Hil Cæsar

Hil Cæsar
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
5 stk. | Ansjosfileter |
1 stk. | Citron |
2 dl. | Mayonnaise |
1 stk. | Hvidløgsfed |
2 spsk. | Hvidvinseddike |
1 stk. | Spidskål |
200 gr. | Grønne bønner |
2 stk. | Tomater |
1 bdt. | Koriander *Kan udelades eller erstattes med anden urteolie |
2 dl. | Vegetabilsk olie |
4 stk. | Æg |
0.5 stk. | Daggammelt brød |
100 gr. | Hvide bønner *udblødte og kogte |
Bag bønnerne sprøde
Forvarm ovnen ved 160 grader varmluft. Dæk to bradepander med bagepapir.
Dræn bønnerne for væde og tør dem godt i et rent viskestykke. Spred dem ud på den ene bageplade og vend med olie og salt. Bages i ca. 40 minutter, indtil bønnerne har fået lidt farve og er blevet sprøde.
Lav sprøde croutoner
Skær brødet i tern, og spred dem ud på bagepladen. Vend det med et skvæt olie og krydr med salt. Bages i ovnen i ca. 20 min., indtil brødet bliver sprødt og gyldent.
Rør dressingen
Hak ansjoserne groft og overfør til en stor skål sammen med mayonnaisen, citronsaften, revet hvidløg og eddiken. Bland det godt sammen og smag til med salt og peber.
Kog de grønne bønner
Kom bønnerne i kogende saltet vand i 3 minutter og overfør til en skål med koldt vand med en hulske.
Snit kål og tomater
Skær kålen i mundrette stykker og hak tomaterne fint. Overfør til skålen med dressingen. Vend det godt rundt og smag til med salt, peber og eddike.
Steg spejlæggene
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges ægget i lidt olie som et spejlæg, indtil hviden bliver sprød og æggeblommen er løbende. Krydres med salt og peber.
Lav korianderolien
Kom korianderen i et højt glas sammen med olien og blend det med en stavblender i et par minutter, indtil man har noget der ligner pesto.
Bland salaten og server
Fordel salaten i skåle og anret æggene, brødcroutonerne og de sprøde bønner henover.

Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.

Østershat au poivre
