Sæt vand over. Skær gulerødder og løg ud i store stykker og kom i vandet sammen med persillestilke, timian, laurbærblade, Bouillon og kylling. Vandet må ikke koge, men blot simre let i ca. 30 min.
Hønsefrikassé
Hvis vi kun måtte tage tre retter med ud på en øde ø, ville frikassé nok være en af dem
► Afspil Video
Hvis vi kun måtte tage tre retter med ud på en øde ø, ville frikassé nok være en af dem
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.4 l. | Vand |
1 stk. | Kyllingelår |
1 stk. | Gulerod |
1 stk. | Løg |
1 stk. | Laurbærblad |
1 stk. | Timiankvist |
0.5 stk. | Bullionterning |
0.5 dl. | Hvidvin |
20 gr. | Smør |
1 spsk. | Hvedemel |
1 stk. | Grøn asparges |
8 stk. | Grønne Ærtebælge |
2 stk. | Persillekviste |
1 stk. | Estragonstilk |
Trin 1
Trin 2
Tag alt fast op af suppen, kom hvidvin i og reducer evt. suppen lidt ned, hvis den ikke er helt kraftig nok.
Trin 3
Bælg ærterne og knæk aspargesene ud i mundrette stykker. Pil urterne, så de er klar.
Trin 4
Smelt smøret i en flad gryde eller pande med høj kant. Kom mel i og pisk det grundigt over middel varme, indtil det har fået en lysebrun farve. Tilfør suppen lidt efter lidt og rør melblandingen godt ud hver gang, indtil saucen har den ønskede cremede konsistens. Smag til med salt. Den kan godt tage meget salt, da alt fyldet stadig er ferskt.
Trin 5
Kom kylling, grøntsager og urter i saucen og server evt. med kartofler eller ris.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.

Friterede squashblomster, farseret med kantareller og ricotta
